9. Soproni Tündérfesztivál


Június 25-én ismét a Deák tér ad otthont a gyerekek soproni fesztiváljának, melynek idén a Nap lesz a vezérmotívuma.  A 9. Soproni Tündérfesztivál vendége lesz a Napkirály és hitvese, Tündér Ilona, a Magyar Népmese Színház, a Pódium Színház és a mesemondók is a Napról hoznak mesét, a kreatív foglalkozásokon a Nap ad majd ihletet és a helyi tánccsoportok is megmutatják napos oldalukat!

A soproni és Sopron környéki óvodák szorgos munkájának köszönhetően pedig papírból készült napraforgók díszítik majd a Deák teret. „A Soproni Tündérfesztivál időpontja hagyományosan a nyári napfordulóhoz kötődik, hiszen évről évre a Szent Iván-ünnepéhez legközelebb álló szombaton rendezik meg. Ezért választottuk idén a Napot a fesztivál vezérmotívumává” – mondta el Sarkady Örkény, a 9. Soproni Tündérfesztivál szervezője.

Természetesen idén sem hiányozhat a soproni tündérünnep elmaradhatatlan eleme, a Viseletverseny, ahol ki-ki megmutathatja és megmérettetheti tündéri vagy manós viseletét. Fellép továbbá a Katáng és a Kiskalász zenekar, Kristály Márton kalapos bűvész, a Madzag Bábegyüttes, Bartha Tóni Bábszínháza, a Drazsé zenekar, a Song Office Musical Stúdió és a Városi Kutyasuli is.

A programok délelőtt 10-től este 7-ig tartanak, és szinte az egész Deák tér területét ellepik: a zenekarok és fellépők a díszmedencére épülő Világhírű porondon és a Kocka bistro teraszán szórakoztatják a közönséget, az Erzsébet utcánál gólyalábasok egyensúlyoznak majd. A Lenck-villa csöndes és varázslatos Tündérkertjében kézműves foglalkozások, mesemondók, játszó- és olvasósarkok, illatos teaház és kevésbé illatos pónik szórakoztatják a gyerekeket. Mindezek mellett körhinták, medencék, légvárak, mászófal, ügyességi játékok, az egyetem Simonyi Károly Karának fajáték birodalma és további izgalmak várnak felfedezésre.

A rendezvényre vonattal érkező gyerekeknek a GYSEV Zrt. díjmentes haza utat biztosít a GYSEV vonalakon. A kedvezményt azok a gyerekek kapják meg, akik a Tündérfesztivál karszalagját viselik. A karszalag a rendezvény helyszínén, az információs pultoknál igényelhető.

A Tündérfesztivál napján, délelőtt 9 órától este fél 9-ig forgalomtól elzárt terület lesz a Deák tér, a Csatkai Endre utcától a Mátyás király utcáig. A Kis János utcában megfordul a forgalmi irány, így az Erzsébet utca felől érkező járművek ott tudnak áthaladni a Mátyás király utca felé. A Lenkey utca a Deák tér irányába zsákutca lesz.

Harmatfriss információkért érdemes követni a Tündérfesztivál Facebook oldalát, vagy látogatni a rendezvény weboldalát. A részletes program innen elérhető. Tartós eső, viharos idő esetén a fedett helyen is megtartható programok a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központba települnek át.

Pro Kultúra Sopron

2016.06.13