1449

Két magyar filmpremier Karlovy Vary-ban


Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál címmel készült új filmje a Kristály Glóbuszért indul, Till Attila Tiszta szívvelje nyitja meg az East of the West versenyprogramot július 2-án a rendező és a főszereplők jelenlétében Közép-Európa egyetlen A kategóriás nemzetközi filmfesztiválján.

2016. július 1-9. között rendezik meg immáron 51. alkalommal Európa egyik legnépszerűbb nemzetközi filmfesztiválját a cseh fürdővárosban, Karlovy Vary-ban. A mintegy 150 filmalkotást felvonultató idei programot sajtótájékoztatón ismertették a szervezők Prágában. Az első és második filmeket felvonultató East of the West (A Nyugat Keletje) című versenyprogramot Till Attila Tiszta szívvel című alkotása nyitja meg július 2-án a rendező, Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám főszereplők és Stalter Judit producer jelenlétében.

Till Attila második játékfilmje egy akció vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatában állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezen túl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú. A Filmalap támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában Stalter Judit producer vezetésével készült Tiszta szívvel-t április végén mutatták be a hazai mozik, azóta több, mint 22 ezren nézték meg. Till Attila filmjét a nemzetközi közönség Karlovy Vary-ban láthatja először.

Magyar Nemzeti Filmalap/Filmunió
Forrás: mandarchiv.hu

2016.06.09