Új dal, új klip, új zenekar

Bemutatkozik az Éva Presszó

Szinte még újszülött, de máris klippel jelentkezik a 2015-ben alakult debreceni Éva Presszó zenekar. A Pauza című dal az első, mely elkészült a zenekar első nagylemezéhez.

Egy év alatt nagy utat járt be a debreceni Éva Presszó zenekar, hiszen a kezdeti önálló kocsmabulik után már fesztiválokon és nagyobb koncerthelyszíneken is megfordultak. A zenekar nagy sikernek könyveli el, hogy olyan zenekarok előtt léphetett színpadra, mint a Hooligans, a Hiperkarma, a Szabó Balázs Bandája és a Belmondo. Saját dalaikat különböző szakmai zsűrik is pozitívan értékelték, így került be az együttes a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjába is.

A zenekar jelenleg első albumán dolgozik, melyről az első dal, ami a nagy nyilvánosság elé kerül, a Pauza, amelyhez klipet is csináltak. Így mesélt a zenekar a dalról és a klipről: „Az egész klip a színház, a színpad köré van építve. A Pauzát egy kifejezetten nyári nótának szántuk, de nem akartunk a szokásos nyári klisékkel élni, inkább a szöveg és a dal mögé néztünk. Mindannyian egy dobozban élünk, tesszük a dolgunkat, látjuk és láttatjuk magunkat valamilyennek, de valójában a csinos vagy divatos, vagy épp elegáns ruhák mögött ott bújik a kisördög, aki tombolni akar, szerelmesnek lenni, ugrálni és toporzékolni vágyik. Mivel mindannyian a színpad bűvöletében élünk, tudjuk, hogy ott ezt megtehetjük, sőt csak úgy tudunk valami izgalmasat létrehozni, ha levesszük a pórázt a nyakunkból, és kilépünk a megszokott formákból. A dal számunkra azért szerethető, mert részben azt fogalmazza meg, amit az emberek többsége nem enged meg magának: pihenni, kikapcsolni, elengedni a gyeplőt, és hagyni, hogy a körülöttünk lévő világ elmenjen mellettünk.”

 

És a forgatás különlegességére is kitértek: „Majdnem az egész számot megtanultuk visszafelé, bizonyos jeleneteket fordítva vettünk fel, és így értük el, hogy kicsit furcsa, ügyetlen hatást érjünk el, legyen itt-ott darabos a mozgás, de csak annyira, hogy érezze a néző: valami ezeknél a srácoknál nem stimmel. Krisztián fel-felbukkanó arca is ezt szolgálja, ő a mi koboldunk… nem csak a videóban.”

A premiert támogatta a Cseh Tamás Program.

Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.06.06