Üvöltés

Búgócsiga Színház Sopronban

Június 8-án (szerdán) 20.30-kor Üvöltés címmel színházi est lesz a soproni Búgócsiga Akusztik Gardenben (Csengery u. 30-32.). Dr. Kiss Tamás darabjának soproni bemutatója a rockzene klasszikusaival és kortárs komolyzenével megfűszerezve. A színpadon: Pápai Erika, Schrott Péter, Szabó Tibor, Kuzsner Péter zongora- és orgonaművész és az Üvöltés Társulat tagjai. Belépődíj: 1000,- (elővét) / 1500,- (aznap).

Részletek, avagy mi is az a filó-art? 

Nagyon röviden: filozófiai művek, filozófiai mélységű gondolatokat hordozó darabok színre vitele, közös gondolkodás, vagy éppen közös éneklés, együttlét a közönséggel. Egy kicsit happening, egy kicsit dráma, és sok zene. Egy régi-új elmélyedés, melynek során, a mondandó, a tartalom, az előadási módok, remélhetően mélyebben megérintik a lelkeket, egy légkör, ahol együtt vagyunk, de mégis egyedi egyetlenek maradhatunk. 

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy a lehető legrövidebb időn belül színre kell vinni az „Üvöltés” című darabunkat, még ha kissé kamara-szerű formában is, hiszen már 2016-ot írunk. 2016 tavaszán létrejött az „Üvöltés Társulat”, melyben a zenekar is megújult, továbbá egykori tagok, illetve új arcok, művészek is megjelentek, vállalva az előadásokat. A 2016 június 8-án bemutatásra kerülő zenés filó-art darab főszerepét Szabó Tibor András, a Weöres Sándor Színház művésze alakítja, prózát mond és énekel Pápai Erika, a zenekar állandó énekese, basszusgitárosa, akusztikus gitárosa, Schrott Péter, aki többek között a „Jézus Krisztus Szupersztár” címszerepében, a „Vazul Fia” rock operában énekelt, a Tűzmadár és a Continoom együttes frontembere. A zongoránál a nagyszerű Kuzsner Péter foglal helyet, a doboknál Jánny Dominik, a szólógitárt Polgár Patrik kezeli. Az „Üvöltés” című filó-art darab, Dr. Barcsi Tamás filozófus támogatásával eljutott Pécsre is. A pécsi bemutató kapcsán, a társulathoz csatlakozott László Csaba színművész is, aki a Pécsi Harmadik Színház tagja. 
2016 nyarán lemez is készül az „Üvöltésből”, a zenekar mellett, Szabó Tibor András, Mécs Károly, Pápai Erika, Dunai Tamás, Kóbor János közreműködésével. 
Dr. Kiss Tamás, a társulat alapítója, 2016 májusában.
2016.05.29