A velünk élő Széchenyi

Vetélkedő középiskolások számára

Gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulója alkalmából a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér a Széchenyi Emlékévhez kapcsolódóan történelmi vetélkedőt hirdet Győr-Moson-Sopron megye középiskolásai számára. A vetélkedő célja Széchenyi István korának, életének és tevékenységének minél teljesebb megismerése, mivel a legnagyobb magyar életműve példaként szolgálhat a jelen generációk számára is.

Győr-Moson-Sopron megye középiskoláiból 3 fős csapatok jelentkezését várják a két fordulóból álló vetélkedőre. Intézményenként maximálisan 3 csapat részvételére számítanak.

A vetélkedő menete

1. forduló: a jelentkező csapatoknak az első fordulóban a megyei könyvtár honlapjáról letölthető írásbeli feladatlapot kell kitölteniük. Az írásbeli feladatsor a következő tanévben, 2016. szeptember 21-én jelenik meg. A kitöltött feladatlapok beküldési határideje október 17.

2. forduló: a legjobb megoldást beküldő csapatok számára szóbeli döntőt rendeznek november 10-én a megyei könyvtárban.

A nevezési határidő a vetélkedőre június 10. A nevezést írásban kell eljuttatni az iskola, a csapat, a csapattagok és a felkészítő tanár nevének feltüntetésével. A későbbi kapcsolattartás elektronikus úton történik, ezért a nevezéssel együtt meg kell adni a csapat képviselőjének elérhetőségét is e-mail címmel együtt.

Jutalmazás: a legjobb 3 csapat és felkészítő tanáraik számára a könyvtár Széchenyi-emléktúrát szervez Nagycenkre, illetve a résztvevők további értékes jutalmakban részesülnek.

A felkészüléshez a megyei könyvtár szakmai segítséget kíván nyújtani ajánló irodalomjegyzék összeállításával, Széchenyi Istvánról szóló ismeretterjesztő előadás szervezésével, illetve időszaki kiállítás rendezésével a könyvtár Muzeális Gyűjteményében és Helyismereti Gyűjteményében lévő Széchenyi-művek eredeti kiadásaiból, dokumentumaiból.

Nevezni postai úton lehet a következő címen: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára, 9023 Győr, Herman O. u. 22.

Bővebb felvilágosítás kérhető a vetélkedőt szervező tájékoztató könyvtárosoktól az info@gyorikonyvtar.hu e-mail címen, valamint a következő telefonszámokon:
Néma Zsolt – 96/328-022
Polczer Adél – 96/516-676
Vass György – 96/328-022

A versenyfelhívás olvasható és letölthető pdf-ben a megyei könyvtár honlapján.

2016.05.25