Filozófia és harmónia a Mediawave Fesztiválon

Komárom

Április 30-án szombaton, 11 és 17 óra között a győri FILO-Pont tagjai a filozófia és a harmónia jegyében filozófiai kvízekkel, Erénykerékkel és játékos gyakorlatokkal várják az érdeklődőket. a Mediawave Fesztiválon (Komárom, Monostori erőd). Emellett zenei programot kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

„Ismerd meg önmagad!” – ez az ősi intelem a kulcs ahhoz, hogy bensőnkben rendet tudjunk teremteni, hiszen csak azt tudjuk rendezni, amit már ismerünk, ez pedig segít abban, hogy egymással is „rendben legyünk”.

Hogyan tegyünk magunkban és egymás között rendet? Ebben segítenek a máig időszerű keleti és nyugati tanítások – olyan bölcsek és hősök példájából merítve, akik az életükkel igazolták saját gondolataik alkalmazhatóságát.

Káosz és rend a zene nyelvén:
Kicsiknek: Káosz és rend – avagy hogyan bomlik ki az Élet különböző formákon keresztül, és hogyan varázsoljunk az összevisszaságból harmóniát?
Képzelettel összekapcsolt mozgásos, körtáncos, játékos foglalkozásunkon több ciklust bejárva elevenítjük meg dalainkkal a kozmoszt, a rendezett világot. S ha ügyesek leszünk, még Nagy Ji-vé, a kínai hős íjásszá is átalakulhatunk, aki hőstetteivel képes újra helyreállítani a Földön a harmóniát.

Kezdési időpont: 11 óra. A zenés foglalkozás időtartama kb. 1 óra, mely után kézműves-foglalkozással várjuk a gyerekeket.

Nagyoknak: Zenecsoportunkkal 20. századi költők – Reményik Sándor, Weöres Sándor, Ady Endre, Babits Mihály és mások – megzenésített verseit adjuk elő. Az egymásra hangolódás jegyében a jelenlévőket közös ritmusjátékra hívjuk, és lesz hangszersimogató is, amely során hangszerekkel lehet ismerkedni, ki lehet őket próbálni, és csak úgy együtt zenélni és dalokat tanulni is.

A zenés-verses előadások kezdési ideje 14 óra és 16 óra, időtartama bő 1 óra.

Link: http://mediawavefestival.hu/index.php?modul=menupontok&kod=16237&nyelv=hun
További információ: www.ujakropolisz.hu

2016.04.21