Medvelepke – Horváth Edéről

Könyvbemutató a Bezerédj-kastélyban

Október 16-án, csütörtökön 16 órakor a Bezerédj-kastélyban (Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90.) a Ménfőcsanaki Nyugdíjas Klub programjaként a Medvelepke – Horváth Edéről című könyv bemutatójára kerül sor. A kötetet a szerző, Fábián György prezentálja, a rendezvényre a belépés ingyenes.

„A medvelepke maga a lehetetlen. Mert vagy medve vagy lepke. Nem igaz? De becsszó! Mégis létezik. Megfoghatatlan, leírhatatlan, legendás. Erős, szikár, alulról szürke, fentről színes, súlyosan és visszavonhatatlanul egyedi. De repül. Önfeledten repül a szelek szárnyán, megpihen virágok szirmán, és eltűnik, ha az évszak változik. Tudom, most azt gondolják, ilyen madár, vagy mit tudom én, pillangó nem is létezik. Nem látott ilyet még soha senki. Pedig de. Csak lehet, akkor nem vették észre, ezt a csodát nézik. Hiszen tudják, hogy van ez? Fától az erdőt, medvétől a lepkét…”

Sokan dolgoztak azért, hogy Győr Magyarország meghatározó ipari városa lehessen. Van közöttük egy ember, akiről sokat is és keveset is tudunk. Emlegetik még mindig, pedig az a gyár, amit ő vezetett, a birodalom, amelyben közel huszonnégyezer ember dolgozott, ma már nincs sehol. Pontosabban, ott van mindenütt. Ez a könyv a Horváth Ede-mesék gyűjteménye. Forrásuk talán nem minden esetben tisztázott, sokkal fontosabb inkább az, hogy legyen tanulságuk. Hogy Horváth Ede meséinek van-e? A könyv végére talán kiderülhet!

2014.10.14