Csöndkabát

Szabó Balázs koncertje Sopronban

Április 11-én (hétfőn) 19 órától a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Sopron, liszt Ferenc utca 1.) Csöndkabát címmel Szabó Balázs rendhagyó koncertjét hallgathatják meg. Szabó Balázsnak mindig is szívügye volt a versmegzenésítés műfajának be- vagy inkább visszaemelése a magyar popzenébe.  

Első, 2004-ben megjelent lemeze is Faludy-művek megzenésítése volt, de feldolgozott már Pilinszky-, Szemlér Ferenc, Weöres Sándor-verseket is és foglalkozott olyan kortárs szerzők műveivel is, mint Grecsó Krisztián. Ezekre, az elmúlt években született versmegzenésítésekre most egy rendhagyó est épül fel, amelyről az énekes-dalszerző így nyilatkozik: "Úgy csüngnek rajtam a régi feddések és aggodalmak anyámtól, sorok Pilinszkytől, képek Radnótitól, dalok, amelyek helyettem álmodtak tovább, mint egy régi nagy kabát. Ebben a szélárnyékos, csöndes lepelben zajlik majd ez az este.
Érkeznek dalok a zenekar régi lemezeiről, Pilinszky Jánostól és legfőképp Radnóti Miklóstól - versek sorokból, dallá lett hangokból, kicsiknek és nagyoknak, egy kicsit csöndesebben…"

Belépődíjas rendezvény.

2016.04.01