Májustól forog az új Mundruczó-film


A Filmszakmai Döntőbizottság határozata értelmében Mundruczó Kornél Felesleges ember munkacímű új mozifilmjének gyártását 697 millió forinttal támogatja a Filmalap. A magyar-német koprodukcióban készülő alkotást német regionális filmalapok, televíziós csatornák és az Európa Tanács koprodukciós alapja, az Eurimages is támogatta. A Proton Cinema produkciójában készülő film forgatása a tervek szerint már május elején kezdődik, vezető producere Petrányi Viktória.

A Felesleges ember központi témája az ember csodához való viszonya egy hitehagyott világban. A film egy különleges képességekkel rendelkező fiú és egy orvos barátságának történetét meséli el korunk migrációs válságának idején. A film Rév Marcell operatőr, Ágh Márton látványtervező és Wéber Kata forgatókönyvíró közreműködésével készül.

Mundruczó legutóbbi filmje, a több, mint 200 kutya részvételével készült Fehér Isten jelentős siker volt hazai és külföldi mozikban egyaránt, valamint rangos nemzetközi filmfesztiválok is díjazták. A Filmalap támogatással készült és a cannes-i filmfesztiválon díjazott magyar filmet több, mint 50 ország filmforgalmazója vásárolta meg, és kiemelkedő nézettséget ért el többek között Franciaországban, Angliában és Németországban, Észak-Amerikában több hónapig volt a mozik műsorán.

A Filmalap gyártási támogatásával eddig mintegy 60 egészestés mozifilm valósult meg. A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi határozata elérhető a Filmalap honlapján.

Forrás: mandarchiv.hu

2016.04.03