A Költészet Napja a Szűcsinger duóval

A Huszár Gál Városi Könyvtárban

Április 8-án (pénteken) 17 órakor kezdődik a Huszár Gál Városi Könyvtár (Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 16.) költészet napi rendezvénye. A meghívott duó, azaz a Szűcsinger egy kétfős zenés-verses zenei produkció, amely 2014-ben indult útjára. Szálinger Balázs költő és Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven) énekes-dalszerző a Rájátszás nevű produkcióban dolgozott először együtt, majd önálló sorozatot kezdtek.

A Szűcsinger mintegy másfél órás utazás, amelynek egyik fő komponense a humor. Elhangzanak ismert dalok (a Beatlestől a Heaven Street Sevenig) új szöveggel, versek alakulnak át popslágerekké (Petőfi Sándortól Háy Jánoson át Szálinger Balázsig), kabaréjelenetek hangzanak el, fölelevenítődik az első világháború – sírás és nevetés együtt, pont úgy, ahogy a valamikori magyar szépirodalmi kabaré hagyománya diktálja.
A Szűcsinger irodalmi estnek unplugged koncert, unplugged koncertnek kabaré, kabarénak sima felolvasóest. Bohóckodás és nehéz pillanatok, Ady Endre és világslágerek magyarul – nehezen kategorizálható estet nézhet végig, aki eljön. A műsor mindig változik, elemek kerülnek bele és ki belőle, nincs két ugyanolyan est. Vadonatúj versek és dalok hangzanak el először az est során – és ha olyan a visszajelzés, meg is ragadnak a programban. A Szűcsinger lényege a folyamatos változás.

2016.03.30