A legjobb agrárjog-esetmegoldók Győrben tanulnak


A XIII. Országos Agrárjogi Jogesetmegoldó és Perbeszéd Versenyen a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának joghallgatói első helyezést értek el, a dobogón megelőzték az ELTE és a Debreceni Egyetem jogász-jelöltjeinek csapatát. A széchenyis hallgatók jutalomként elhozták az impozáns hollóházi porcelánvázát.

A győztes győri csapat tagjai a kisalföldi megyeszékhely lakói. Uszkai Adrienn (a képen középen) és Horváth Patrik Attila (a képen jobbra) a helyi Révai Gimnáziumban, Hancz Patrik (a képen balra) a szintén helyi Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségizett egykoron. Hancz Patrik szerint a legnagyobb kihívás számukra a csapattagok gondolkodásmódjának eggyé formálása, a gyakorlati ismeretek logikus érveléssel alátámasztható alkalmazása volt. A versenyfeladat egy konkrét elővásárlási jog érvényesítésének vagy elutasításának a szakmai indokok alapján történő részletes kifejtése volt.

Patrik már a két újabb versenyre készül: áprilisban a nemzetközi jogesetmegoldó verseny mellett a szintén minél sikeresebbre tervezett jogász államvizsga szerepel a programjában.

A tradicionális szakmai versenyre dr. Horváth Gergely egyetemi docens, az agrárjog tantárgyfelelőse – az Universitas-Győr Alapítvány 2015/16-os tanévi Hegedűs Gyula Ösztöndíjasa – készítette fel a győztes széchenyis csapatot.

A 2016. évi XIII. Országos Agrárjogi Jogesetmegoldó és Perbeszéd Verseny szervezője és helyszíne a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara volt.

Winkler Csaba

2016.03.30