Varázskastély

A Vajdahunyadvárban

Május 1-ig látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban (Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár) egy új, látványos, interaktív kiállítás és játék: a Varázskastély. A bejárás min. 1-1,5 órát vesz igénybe. Belépőjegyek: felnőtt 1650 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1450 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 990 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5490 Ft.

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli Varázskastélyban találják magukat, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve misztikus kaland részesei lehetnek.

Baljós árnyként magasodnak a kastély komor falai, égbe szökő tornyai szigorú strázsaként őrzik a Mágus titkait. Varázsfőzet kesernyés illatát hozza a kavargó szél, a közelgő léptek zajára nyikorogva feltárul a kastély hatalmas kapuja.Vajon mi vár az ajtón túl? Ártó bűbáj vagy csodás varázslat lakozik a kastély falai között? Lépjenek be velünk a Káprázat és Fantázia birodalmába, de vigyázat, a Varázskastélyban minden megtörténhet!

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megnyílt új, tavaszi interaktív kiállítás és játék a képzeletbeli Varázskastély egymásba nyíló szobáin vezeti végig a látogatókat. A kastély minden egyes zugában játékos talányok, meglepő jelenségek és elvarázsolt lények teszik próbára a résztvevők szemfülességét és bátorságát. A kastély fura ura, a rejtőzködő Mágus lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel, váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz! Ha minden szoba titkát sikerül megfejteni, a jutalom sem marad el!

A Varázskastélyt járva a látogatók kideríthetik, vajon elég ügyesek-e ahhoz, hogy kiszabaduljanak a Tükörszoba szemkápráztató csapdájából, vagy ahhoz, hogy megtörjék az Emlékek és Álmok szobájának fortélyos bűbáját. Ha elég szerencsések, a Mágussal és a kastély álruhás lakóival is találkozhatnak.
Belépéskor a látogatók játéklapot kapnak, mellyel szobáról szobára kerülhetnek közelebb a titokhoz. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas interaktív kiállítás és játék rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

Nyitva tartás: hétfőn zárva, kedd-vasárnap 10-17 óráig (március 27-én és 28-án, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn, valamint május 1-jén nyitva)
Korosztályi ajánlás: 4+

Csoportos óvodai, iskolai látogatás esetén 10 főnként egy fő kísérő pedagógus belépése díjtalan.
Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe.
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.
Jegyvásárlásnál bankkártyát, OTP, MKB és K&H SZÉP kártyát is elfogadunk, emellett PayPass fizetési módra is lehetőség van.

Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 (keddtől vasárnapig)

 A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

2016.03.22