Húsvéti kaland és kultúra

Szezonnyitó hétvége a Fertőrákosi Kőfejtőben

A Fertőrákosi Kőfejtő húsvéti meglepetésekkel és játékokkal is várja a kirándulókat, elsősorban a gyermekes családokat a Pro Kultúra a Kőfejtő-témaparkban március 27-én és 28-án, 10 és 16 óra között.

Húsvét vasárnap szabadtéri játékokat próbálhatnak ki a gyerekek, lesz például tojáskeresgélés, rajzolás, célbadobás is, a feladatokat teljesítők között színházi belépőket, látogatói jegyeket és tárgynyereményeket sorsolnak ki. Hétfőn húsvéti locsolóversért csokitojás jár a gyerekeknek, 14 órától pedig a barlang kőbányászati, kőzettani és őslénytani múltját bemutató témaparkban indul rendhagyó tárlatvezetés.

Nemcsak a nyitó hétvégén lesznek rendhagyó tárlatvezetések a Kőfejtő-témaparkban: az idei újdonságként „Barlangoló” névvel útjára indított program minden hónap második szerdáján, 11.00 és 15.00 órakor várja a látogatókat. A vezetésekre a létszámkorlát miatt előzetes bejelentkezés szükséges.

A Barlangszínházban június 17-én, Mozart A varázsfuvola című operájával indul a színházi szezon. A 2016-os produkciókra tavaly szeptemberben kezdődött meg a jegyárusítás, eddig közel nyolcezren váltottak jegyet az előadások valamelyikére, köztük számos külföldi utazásszervező. Az eddigi jegyeladások alapján a Macskák és a Szép nyári nap című előadások a legnépszerűbbek a közönség körében. A Fertőrákosi Barlangszínház idén is műfajok sokaságát kínálja közönségének: opera, operett, musical, táncjáték és koncertek helyszíne is lesz. A színházi előadásokat neves társulatok, többek között a Budapesti Operettszínház és a Madách Színház vendégjátékában láthatják a nézők.

További részletek a www.fertorakosikofejto.hu és www.barlangszinhaz.hu oldalakon találhatók.

2016.03.22