Megszelidített hősök és Véget nem érő történetek

Gyermekíró pályázatok

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára gyermekíró pályázatot hirdet az általános iskola alsó tagozatos tanulói számára „Megszelídített hősök”, a felső tagozatos tanulói részére „Véget nem érő történetek” címmel.

Pályázati feltételek:
Megszelídített hősök”: 1-4. osztály, maximum 1 A/4-es oldal terjedelmű mese
Feladat: A Grimm testvérek négy meséjéből (Piroska és a farkas, Hófehérke és a hét törpe, Jancsi és Juliska és a Brémai muzsikusok) kiválasztani egy vagy több szereplőt, és megírni új történetüket.

Véget nem érő történetek”: 5-8. osztály, maximum 1 A/4-es oldal terjedelmű írás (maradva a novella műfajánál)
Feladat: Mikszáth Kálmán két novellája (Bede Anna tartozása, A gyerekek) közül az egyik történet folytatását megírni. (Mikszáth novellái a gyermekkönyvtár honlapjáról (gyermek.gyorikonyvtar.hu) a Tölts! menüpontból is letölthetők.)

A műveket a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára címére kérjük eljuttatni személyesen vagy postai úton. (9023 Győr, Herman Ottó u. 22.) Bővebb információ a 96/516-677-es telefonszámon kérhető. Beérkezési határidő: 2016. április 29. (péntek)

A pályázat jeligés. Kérik mellékelni a jeligével ellátott borítékba a pályázó nevét, címét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját.

2016.03.21