Reflexiók

Kiállítás Baráti Kristóf hegedűművész fényképeiből

Szeptember 12-én nyílt kiállítás az Esterházy-palotában (Király utca 17.) Baráti Kristóf hegedűművész fényképeiből Reflexiók címmel. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum rendezésében megvalósult tárlaton a világszerte ismert és elismert zenész szenvedélye, a fotózás nyer látványos teret.

Ki mondta, hogy csak egy dologban lehet sikeres az ember? És ki tudná pontosan megfogalmazni, hogy mi is valójában a siker? A Junior Prima díjjal (2009), Liszt Ferenc-díjjal (2011), Kossuth-díjjal (2014) és Bartók-Pásztory-díjjal (2014) elismert Baráti Kristóf sok más elődjéhez hasonlóan nem csak egy művészeti ágban sikeres. Az oroszországi Paganini-verseny első helyezettjének (melyet a szakma a zenei élet Oscarjának nevez) hegedűjátékát csodálták már szerte Belgiumban, Franciaországban és Oroszországban, a győri kiállításon azonban teljes (szín és érzelem)pompájában mutatkozik meg a vizuális látásmódhoz, az elkapott pillanatokhoz való tehetsége.

Fényképein egyszerre jelenik meg a múlt, a jelen, a pillanat, az elmúlás, a pezsgő élet és a kiszámítható magány. Alkotásain jól megfér egymás mellett Stravinsky kottája, a 21. század modern fülhallgatója, vagy akár az utca művészete és a hegedű klasszikus mivolta. Az egyedi kompozíciókból összeálló Reflexiók kiállítása október 31-ig tekinthető meg az Esterházy-palota nyitva tartási rendjében.

Fotók: Csendes Richárd


2014.10.07