Győr az utazás kiállításon mutatja be idei kínálatát


Győr városa Pannonhalmával közös standon mutatja be 2016-os kínálatát a nagyközönségnek a Budapesti Utazás Kiállításon március 3-6. között. A kilátogatók számos érdekességgel találkozhatnak, ahol Győr éves programkínálata mellett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról is fontos információkat szerezhetünk, de a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ programozható humanoid robotjával, Naoval is megismerkedhetünk.

Március 3-án, csütörtökön nyitott, és március 6. vasárnapig tart az idei utazás kiállítás a fővárosi Hungexpo területén. Győrt az „A” pavilon 307-es standjánál, egy hetven négyzetméteres területen találhatjuk meg. A nyitónapon Domanyik Eszter, az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője a standnál tartott sajtótájékoztatón elmondta, az idei évre is számos újdonsággal készül a város, többek között megújul a belvárosi turisztikai táblarendszer, amely már az új idegenforgalmi attrakciókat és az EYOF-ra elkészülő létesítményeket is jelzi majd. Győr standja Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság Öt próba Rióban standjai mellett található, ezzel is erősítve, hogy a 2017-es EYOF, mint az első magyarországi olimpiai esemény hazánk 2024-es olimpiai pályázata szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.

Az utazás kiállításon mutatkozott be egy városbemutató applikáció is, amely magyar, angol és német nyelven, izgalmas történetekkel fűszerezve, akár audioguide formában vezet végig a győri látnivalókon. A Free Tourist Guide több platformos rendszer az Info Trade Hungary Bt. közreműködésével készült. Tartalmát győri szaktekintélyek – egyetemen oktató marketing és turisztikai szakember, helyi idegenvezető, a helyi legendákat kutató könyvtáros – állították össze, míg az informatikai hátteret a fejlesztő és üzemeltető Infoartnet Kft. nyújtotta.

A város kínálatának bemutatása során szó esett a 2016-os nagyrendezvényekről is. Március 15-én a Tavaszi Fesztivállal kezdetét veszi az idei programsorozat, a város tavaszi programajánlója pedig már elérhető a Baross úti Látogatóközpontban is. A Négy Évszak Fesztivál keretein belül ezúttal is megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő nagyrendezvényeket, de az önkormányzat a magyar válogatott részvételével zajló labdarúgó Európa-bajnokság és a riói olimpia ideje alatt szurkolói teraszt is működtet majd.

Jakab Petra idegenforgalmi referens kiemelte, a turisztikai szolgáltatókkal az idén is szorosan együttműködik a város, és az év során több meglepetésprogram is várható. Továbbra is érdemes ellátogatni a Baross úti Látogatóközpontba, ahol városunk kínálatáról, a szabadidős lehetőségekről, a fesztiválprogramokról részletes felvilágosítást kaphatunk, jegyet válthatunk a belépős előadásokra, az ajándékboltban pedig igényes emléktárgyakat vásárolhatunk.

A standon Győr mellett Pannonhalma éves kínálatát is megismerhetjük, ahol a karitatív és szakrális események mellett ugyanúgy megtalálhatóak a közkedvelt jazz koncertek, mint a Levendula-hét és a Gyógynövény-hét programjai, valamint az Apátsági Pincészet borbarátokat vonzó aktivitásai. A március 6. vasárnapig tartó kiállításra és persze utána, az egész év során mindenkit szeretettel vár a két település.

Fotók: O. Jakócs Péter

2016.03.04