Újabb 5 évig igazgatja Forgács Péter a Győri Nemzeti Színházat


Forgács Pétert újabb öt évre nevezte ki a Győri Nemzeti Színház igazgatói posztjára Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése február 26-án, pénteken. A Szakmai bizottság február 11-én személyesen hallgatta meg Forgács Pétert, és egybehangzó szavazatával javasolta újabb öt év időtartamú vezetői megbízását a döntéshozó Közgyűlésnek.

A törvényi előírásoknak megfelelően kiírt pályázatra csak Forgács Péter nyújtott be dokumentációt az intézmény jelenlegi vezetőjeként. A pályázat megfelelt a jogszabályokban előírt követelményeknek.

A szakmai bizottság összefoglaló értékelésében megállapította, hogy „Forgács Péter pályázata a színház művészeti arculata, a társulatépítés, az intézményszervezés, a marketingtevékenység és közönségkapcsolatok építésének koncepciója tekintetében egyaránt megalapozott, hitelesség jellemzi. A pályázó eddigi sikeres művészi munkássága, annak elismerései, a Győri Nemzeti Színház élén végzett igazgatói tevékenysége egyaránt garanciát jelentenek az elkövetkező évekre szóló vezetői megbízására.” – olvasható Borkai Zsolt polgármester előterjesztésében.

2016.02.26