Két számnak pozitív a témája

Begotten Silence albumpremier

Mostanában jelent meg a magyar Begotten Silence nevű death metal zenekar első stúdióalbuma, a Faces of Suffering. Mivel nem szeretném kivenni az együttes szájából a szavakat, mutassák be ők premierező első nagylemezüket.

Török Csaba énekes mondja: „Az album központi témája a szenvedés, van olyan szám, ami a félelemről szól (Szunnyadó), van, ami az őrületről (Maggot Injection), esetleg a bosszúról (Massacre Instinct), a mazochizmusról (The Canvas of Torment), de két számnak pozitív a témája: az Escalate arról szól, hogy a céljainkat csak a határaink kitolásával tudjuk elérni, az Omnipresent pedig arról, ahogyan az emlékek formálódnak bennünk. Bár egy kisebb konzisztencia van a számok témáját illetően, nem vetünk meg néha egy-két pozitív témát. Mellesleg minden szám egy-egy különálló sztori.”

Ezek után ki milyen zenére számít? Igen, olyan! Hallgassuk is meg! 

 
Na szóval a Begotten Silence egy death metal zenekar groove-os és thrash-es elemekkel, ha nem esett volna le. 2010 óta léteznek, eddig egy demójuk és egy EP-jük jelent meg, amik olyan jól sikerültek, hogy hamar belekeveredtek az itthoni death, vagy mondjuk úgy extrém metál színtér körforgásába. A most megjelent Faces of Suffering lemez lényegében az eddigi öt évüket fogja át, amin két magyar nyelvű dal is hallható. Erről így nyilatkozott Török:

„A 2013-as Sebek Által EP számainak írásakor úgy döntöttünk, hogy magyarul szólalnak majd meg a dalok, de aztán úgy döntöttem, hogy angolul könnyebben írok dalszövegeket, és e téren az angol közelebb is áll hozzám. Néha belecsúszik majd a jövőben is egy-két magyar szám, ahogy az albumon is. Nem politizálunk, nem vagyunk vallásosak vagy vallásellenesek, leginkább horrorisztikus, melankolikus, elmebajos témákkal foglalkozunk, mert ezeket szeretjük.”

Lelkük rajta. Az biztos, hogy a death metal rajongók bírni fogják a No Silence Studióban, Simon Istvánnal összerakott lemezt.

„A borítót Bakonyi Örssel készíttettük, a srác egy zseni. Elmondtuk neki minden számról, hogy miről szól, és az ő fejében fogant meg a végleges borító. Nagyon élveztük a közös munkát.”

Meg is mutatjuk nagyban az alkotást:

Dankó Gábor
Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.02.07