756

Ezerízű szerelem

Filmvetítés a Rómerben

Február 14-én (vasárnap) 16 órakor a Rómer Házban (Győr, Teleki László utca 21.) az Ezerízű szerelem című szerelem című színes, feliratos vígjátékot láthatják. Rendező: Ritesh Batra. A vetítés ideje 104 perc, a korhatár 12 év. Jegyár: normál:- 900,-Ft; diák, nyugdíjas: 700,-Ft. Foglalás: ajlavmozi@gmail.com .

Mumbai egyik különlegessége az ételhordó dobozok körforgása. Az ebédszállítók munkája családi alapon öröklődik, egy hatalmas, zárt közösség foglalkozik ezzel. Minden nap ötezer "dabbawallah" indul útnak a zsúfolt helyi vonatokon és a kaotikus utcákon át, hogy a háziasszonyok konyhájából eljuttassák a meleg ételt a férjek munkahelyére. Mivel azonban a legtöbb dabbawallah írástudatlan, egy sajátos, bonyolult kódrendszer alapján találják meg a címeket Mumbai labirintusában. A rendszer olyan pontos és tökéletes, hogy a Harvard Egyetem ezzel foglalkozó kutatói szerint elvileg csak minden négymilliomodik ételdoboz mehet valaha rossz címre. A film története erre a hajszálnyi hibalehetőségre épül.
Ila konzervatív háziasszonyként éli az életét férjével és kislányával. Házasságuk kihűlőben, férje eltávolodott tőle. Szomszédasszonyával tervet készítenek a férfi visszahódítására. Ila egy csipet varázslat, egy különleges fűszer segítségével szédítő ebédet készít. Ám a várt eredmény elmarad, mivel a ételhordó rossz címre érkezik...   

2016.02.04