996

Az Apnoé a Fonóban mutatja be Hegylakó című új lemezét

MTI

A rock és a népzene lendületét összekapcsoló Apnoé zenekar február 6-án szombaton a Fonó Budai Zeneházban mutatja be új albumát, a Hegylakót. A lemezbemutató koncert két népzenész vendége Unger Balázs (cimbalom) és Szokolay Dongó Balázs (fúvós hangszerek) lesz.

Az Apnoé zenekar műsorában együttműködik hagyomány és megújulás: a régiből építkezik, de mai tartalmakat hordoz. Rock and rollba oltott sűrű csárdás, kuruc funky és pszichedelikus legényes, százéves dallamok és kortárs tánczene fonódik össze lüktető egésszé - szerepel a szervezők által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

Az együttes nem mindennapi hangszerelésben, erdélyi vonósbandákat idéző lendülettel muzsikál, stílusteremtő munkájuk gyümölcse egy új műfaj: a powerfolk.

A hat éve létező csapat harmadik stúdióalbuma, a Hegylakó tavaly év végén jelent meg és sokban különbözik az eddigiektől, a 2011-es Fordulótól, illetve a három évvel későbbi Víganjáróktól - kicsit rockosabb és jobb hangzású. Utóbbi Takács Zoltán Jappán producernek, a Heaven Street Seven billentyűsének, a Soerii & Poolek egyik felének is köszönhető. A dalokat a pesterzsébeti ABnormal Stúdióban rögzítették, a hangmérnök Phillip László, az Üllői Úti Fuck egykori basszusgitárosa volt.

A zenekar tagjai: Csiba Júlia (ének), Mesics György "Mesó" (hegedű, gitár, ének), Takács Gergely (gitár, koboz), Alasztics Balázs (szaxofon), Kovács Áron (basszusgitár), Kovács Gábor (dobok).

A Hegylakó című lemez a Gryllus Kiadó gondozásában jelent meg.

 

Forrás: MTI

 

2016.02.03