885

Új képzéseket indít az AkadémiA38

Február 15-ig lehet jelentkezni az A38 Hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó-iskolájába

A jó szakember kicsit őrült, nagyon elhivatott, és minden helyzetben feltalálja magát. Az AkadémiA38 célja, hogy használható gyakorlati tudással és biztos elméleti alappal felvértezett szakembereket képezzen.

Szuperintenzív gyakorlati képzés és komoly elméleti ismeretek neves oktatóktól, kis létszámú csoportokban az A38 egyedülállóan komplex technikáján – ez az AkadémiA38, az A38 Hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó-iskolája. Február 15-ig három képzésre lehet jelentkezni: koncerthangosító-, koncertvilágosító- és mozgóképgyártó-képzés indul az AkadémiA38-on. Nyílt nap: 2016. február 6., 16 órától.

AZ A38 HAJÓ

Az AkadémiA38 szervezője és a képzés helyszíne, a budapesti A38 Hajó Magyarország egyik legjobban felszerelt, technikailag kifogástalan koncerthelyszíne és független kulturális központja, ami évente hétszázötven programot, koncertet szervez. Emellett az ország egyik legtermékenyebb, egyben egyik legjobban felszerelt mozgóképgyártó műhelye, ami évente kétszázhatvan televíziós produkciót készít, egyben egy naponta jelentkező élő magazinműsor gyártási helyszíne. A kimagasló színvonalú technika, a nagy gyártási tapasztalatokkal rendelkező személyzet, a tizenhárom éve működő cég eddig több, mint tízezer programot, koncertet, kiállítást, színházi előadást szervezett meg és bonyolított le, közel kétezer televíziós műsort, illetve dokumentumfilmet készített, és több száz élő televíziós adást bonyolított le.

Az A38-at több mértékadó szavazáson is a világ legjobb koncerthelyszínei közé sorolták, műsorait évente több százezren nézik, és több díjat nyertek. Az itt zajló gyakorlati képzés, az AkadémiA38 egyedülálló lehetőség, hogy napi kapcsolatba kerülj a valódi produkciós munkával.

Ennek a sokoldalúságnak köszönhetően egész évben adottak a személyi és a technikai követelmények a mozgóképgyártó-, hang- és világítástechnikus-képzések lebonyolítására. Az itt tanuló diákok egyrészt magas színvonalú elméleti képzést kapnak neves oktatóktól, másrészt folyamatos, intenzív gyakorlati képzésben is részesülhetnek az A38 Hajón megvalósuló számtalan produkcióban.

Hangosító-, világosító- és mozgóképgyártó képzés februártól. További információ: akademia.a38.hu.

HANGOSÍTÓKÉPZÉS

Az A38 Hajó három féléves, OKJ-képesítést adó hangosító iskolájának célja, hogy jól használható gyakorlati tudással felvértezett koncerthangosító szakembereket képezzen. A hangosító képzést elvégezve a hallgatók olyan szakemberek lehetnek, akik magabiztosan tudnak koncertet hangosítani, vagy megoldani bármilyen technikai problémát.

A képzés elvégzése után a hallgatók képesek lesznek szinte bármilyen stílusú produkció igényes megszólaltatására, monitorkeverési feladatok, színpadtechnikusi feladatok ellátására. Átfogó képet kapnak a különböző mikrofontípusokról és azok megfelelő használatáról. Jártasak lesznek analóg és digitális keverőpultok kezelésében, Pro Tools kezelésében, fesztiváljellegű események hangtechnikai igényeinek kialakításában és lebonyolításában.

Jelentkezés: 2016. február 15-ig! A képzés február 20-án indul.

VILÁGOSÍTÓKÉPZÉS

Az A38 Hajó két féléves, OKJ-képesítést adó világosító iskolájának célja, hogy jól használható gyakorlati tudással felvértezett koncertvilágosító szakembereket képezzen. Intenzív gyakorlati képzés és komoly elméleti képzés neves oktatóktól, kis létszámú csoportokban az A38 Hajó egyedülálló koncerttermében.

A képzés elvégzése után a hallgatók képesek lesznek színpadi világítástechnikai rendszerek kivitelezésére és működtetésére; szinte bármilyen stílusú produkció igényes világítástechnikai megvalósítására; koncertek, rendezvények és fesztiváljellegű események világítástechnikai igényeinek kialakítására és lebonyolítására.

Jelentkezés: 2016. február 15-ig! A képzés február 20-án indul.

MOZGÓKÉPGYÁRTÓ

Az egyéves, OKJ-képesítést adó mozgóképgyártó képzés során a diákok megismerkednek a mozgóképgyártás technikai, technológiai, logisztikai rendszerével, és ennek alapján mind a filmgyártás, mind a televíziós műsorkészítés területén képesek lesznek az adott produkció szervezetébe (forgatócsoportjába) beilleszkedni, munkájukat az adott produkció technológiai folyamatába beilleszteni, a stáb többi tagjával és munkacsapatával együttműködni. A tanulók képesek lesznek segédoperatőri (fókuszpulleri), hangrögzítő asszisztensi, világosítói, rendezőasszisztensi, szinkronasszisztensi és vágóasszisztensi feladatok ellátására.

Jelentkezés: 2016. február 15-ig! A képzés február 20-án indul.

Forrás: langologitarok.blog.hu

2016.02.03