Megkezdődtek a Marie Antoinette próbái az Operettszínházban

MTI

Megkezdődtek Lévay Szilveszter musicaljének, a Marie Antoinette-nek a próbái a Budapesti Operettszínházban, a bemutatót március 4-én tartják. A Kerényi Miklós Gábor rendezésében színpadra kerülő darab a tragikus sorsú francia királyné életét dolgozza fel egy eredeti megközelítésben: két nő párharcát és drámáját állítva a középpontba.

A teátrum MTI-hez eljuttatott közleménye idézi a rendezőt, aki úgy véli, hogy az előadásnak igen komoly a tétje, egyrészt mert Lévay-bemutató régen volt, másrészt mert a Marie Antoinette „igazán alkalmas arra, hogy a mai világunkról beszéljen”. A műben felbukkan egy fiktív személy, Marie Antoinette féltestvére, aki nyomornegyedben él, akivel a királyné a francia forradalom idején találkozik. A musicalben hangsúlyos szerepet kap egy másik szál is, egy romantikus, be nem teljesülő szerelem Marie Antoinette és egy svéd gróf, Axel von Fersen között, aki létező személy volt, Gusztáv svéd király egyik legközelebbi barátja – közölte a teátrum.

A Marie Antoinette ősbemutatóját Japánban tartották 2006-ban, ezt követte két kisebb európai premier Brémában és Tecklenburgban, jelenleg Koreában játsszák. Az egyik szereposztásban Polyák Lilla és Gubik Petra lesz Marie Antoinette, illetve Margrid, a másikban Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi. Orleans herceg bőrébe Szabó P. Szilveszter és Homonnay Zsolt bújik, Lajos király megformálója Mészáros Árpád Zsolt, valamint Magócs Ottó lesz, a svéd grófot, Axel von Fersen-t Gömöri András Máté és Horváth Dániel alakítja.

A darabot Lőrinczy Attila fordította, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi jegyzi. Az előadás látványvilágáért Khell Csörsz díszlet- és Füzér Anni jelmeztervező felel, zenei vezető Makláry László, mellette Balassa Krisztián vezényli az előadást, koreográfus Lőcsei Jenő.

Forrás: MTI

2016.01.25