1187

FAQ - Dominó

A Rómer Házban

Január 3-án (vasárnap) 20.00 órakor tekinthetik meg az érdeklődők az FAQ színházi társulat Dominó című előadását a Rómer Házban (Teleki László u. 21.). Bertolt Brecht A kaukázusi krétakör című drámája alapján készült a mű.

A döntéseim határozzák meg, hogy ki vagyok, vagy ki leszek. Ülni? Állni? Ölni? Halni? Mit tegyek? Mit ne? Vagy csak gyújtsam föl Budapestet? Miért vállaljam a felelősséget? Lehet, hogy nem is dönthetek semmiről?

„ó köttető, oldoztató,
most e verset megirató,
nevettető, zokogtató,
életem, te választató!”

A történet a régi Grúziában játszódik, ahol polgárháború dúl. Gruse konyhalány nem tudja megtenni, hogy az üldözők kénye-kedvére hagyja a lefejezett kormányzó kisfiát, akit menekülő anyja egyszerűen ottfelejtett a földön. A szerelmet is feláldozva magával viszi, gondoskodik róla, gyerekévé fogadja. A lázadás leverése után visszatér a kormányzóné, és visszaköveteli a fiút…
Történetünk Budapesten játszódik, illetve Újbudán. Történetünk giccs, melybe tojást ütünk. Történetünkből hiányzik a szabad akarat. Történetünk játék. Történetünkből minden idők legjobb slágerei szólnak.
Szükségünk van történetekre.

Játszók: Árvai Péter, Lakatos Dorina, Messaoudi Emina, Szivák-Tóth Viktor, Takács Johanna, Várday András

Zenekar: Barcsai Bálint, Mentes Júlia, Orbán Borbála, Tóvaj Ágnes

Látvány: Miklós Dániel

Jelmez: Tóvaj Rozália

Asszisztens: Tóth Máté

Rendező: Tárnoki Márk

Jegyet foglalni a társulat e-mail címén lehet: faqszinhaz@gmail.com

Jegyátak: diák/nyugdíjas - 1000 Ft, felnőtt - 1500 Ft

Támogatók: SIN Kulturális Központ, Maladype Színház, MU Színház, Manna Produkció Nonprofit Kft
2015.12.26