Utazó kísérleti bemutató

A Mobilis szolgáltatása

Utazó kísérleti bemutatókkal intézményekbe vagy cégekhez is elviszi legizgalmasabb természettudományos kísérleteit a Mobilis. Legyen szó óvodai foglalkozásról, iskolai fizika vagy kémia óráról, szakkörről, versenyről, gyermeknapról, cégek családi napjáról vagy egyéb közönségrendezvényről 30-45 perces szórakoztató, különböző tematikájú kísérleti bemutatók várják az érdeklődőket! 

A bemutatott eszközök, jelenségek látványosak, meglepőek, iskolai szinten alig, vagy egyáltalán nem találkozhat velük senki. Mindezt két demonstrátorral végzik, közérthető, humoros magyarázó szöveggel kiegészítve, a közönséget részben interaktívan bevonva. A kísérletek, jelenségek életkortól, iskolai végzettségtől függetlenül élvezhetőek, érthetőek.
Technikai feltételek: 2 átlagos sörpaddal egyenértékű pakolási felület, elektromos csatlakozás, 5 liter víz, szükség esetén hangosítás.

 Utazó kísérleti bemutatóval egybekötött foglalkozások

1. Interaktív kísérletezés

Egyszerűbb, akár gyermekek vagy laikus felnőttek által is elvégezhető fizikai, kémiai kísérletek, demonstrátorok felügyeletével, néhány fős csoportokban. A kísérleti eszközök az asztalok mellett kézbe vehetőek, kipróbálhatóak, mindezekhez elméleti segítséget, magyarázatot is fűznek demonstrátorok, személyes beszélgetéssel. A bemutatott jelenségek között találkozhatnak mechanikai, stabilitási problémákkal, hőtani, mágneses, optikai jelenségekkel, logikai feladványokkal vagy akár nem newtoni folyadékkal is.

2. Tudományos barkácsolás

Elmélyültebb alkotó tevékenység, amely során bemutatják, hogy egyszerű, sok esetben újrahasznosított háztartási alapanyagokból hogyan lehet látványos fizikai tartalmú játékokat, játékos kísérleti eszközöket fejleszteni. Elsődleges céljuk az eszközzel lemodellezett fizikai elvek megértése, általánosítása, továbbá a tevékenységben részt vevők kreativitásának fejlesztése, az egyszerű barkácsolás tervezési és kivitelezési folyamatainak megtanulása. Néhány példa, a tudományos kézműves tevékenység során elkészíthető modellek közül: lufihajtású kisautó, végtelenített sínpálya, kishajó, mini-ejtőernyő, Cartesius-búvár stb.
Az interaktív kísérletezés és a tudományos barkácsolás az egyes rendezvények témájától, jellegétől és a résztvevők életkorától, érdeklődésétől függően tematizálható.
A technikai feltételek a kitelepülés körülményeitől, időtartamától, jellegétől, a résztvevők létszámától függően változhatnak. Kérjen egyedi ajánlatot az alábbi elérhetőségeken!

Rákosi Szabolcs, értékesítési és partnerkapcsolati vezető
e-mail: rakosi.szabolcs@mobilis-gyor.hu
tel.: 96/618-111, 20/248-5008

2015.12.13