Adventi készülődés ünnepi programokkal négy hétvégén át Veszprémben

MTI

Családi programokat, koncerteket és kiállításokat, valamint népművészeti vásárt és közös kézműveskedést is rendeznek Veszprémben az adventi hétvégéken – tájékoztatta az MTI-t a Veszprémi Programiroda Kft. kommunikációs munkatársa. Ring Júlia elmondta, hogy péntektől karácsonyig várnak mindenkit az Illatos Advent programsorozat rendezvényei városszerte.

A belvárosi karácsonyi vásár, valamint a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület és a Laczkó Dezső Múzeum közös népművészeti vására is pénteken nyitja kapuit. Szombaton a veszprémi művelődési központban, a Veszprém Agórában kézműves foglalkozások lesznek, és repülőgép-szimulátort is kipróbálhatnak az érdeklődők. Vasárnap délelőtt gyermekdalok, adventi versmegzenésítések hallhatók majd Kovács Gábor előadásában, de hangszerbemutató, hangszerkészítés és közös éneklés is várja a vállalkozó kedvűeket – részletezte Ring Júlia.

Advent második szombatján Joulupukki, a finn Mikulás várja a gyerekeket a Veszprémi Petőfi Színházban, este a Veszprém Agórában Kövi Szabolcs fuvolaművész koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, vasárnap pedig gyermekkoncertek és mikulás játszóház fogadja a legkisebbeket a Szaléziánum Érseki Turisztikai Központban – sorolta a programokat.

December 12-én a felnőttek is kézműveskedhetnek az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban, ahol apró karácsonyi ajándékokat készíthetnek természetes anyagokból. Másnap a belvárosi karácsonyi vásár forgatagában a lucázás hagyományát ismerhetik meg kicsik és nagyok Gulyás László muzsikus jóvoltából – mondta a programiroda munkatársa.

Advent utolsó hétvégéjén, szombaton kézműves foglalkozás lesz a Veszprém Agórában, ahol a foltvarrás fortélyait ismerhetik meg a látogatók, a Mono Manó zenekar muzsikál, valamint betlehemezés és táncház várja az érdeklődőket, vasárnap pedig az adventhez kötődő hagyományokról tart verses, dalokkal színesített előadást Toldi Éva tanár, újságíró – részletezte Ring Júlia.

Advent első vasárnapjától karácsonyig minden hétvégén az ünnephez illő zeneművek csendülnek majd fel a veszprémi Tűztoronyban – fűzte hozzá.

Forrás: MTI

2015.11.27