Istenek, emberek, halottak. Kiállítás

Válogatás a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményéből

Különleges időszaki kiállítás nyílik december 6-án (vasárnap) a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Munkácsy-termében (Sopron, Liszt F. u. 1.). Első vidéki városként, Sopronban kerül bemutatásra az a válogatás, mely a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményének kiemelkedő alkotásait vonultatja fel. A tárlat közel három hónapon át, 2015. december 6-tól 2016. február 21-ig látogatható. 

Az állandó kiállítás alapkoncepcióját megőrizve, az érdeklődők nem kronologikus, hanem tematikus elrendezésben láthatják az alkotásokat. Ez a tematikus beosztás látványos, a látogatók számára jól érthető, ugyanakkor szakmailag is helytálló módon tárgyalja az ókori Egyiptommal kapcsolatos legfontosabb ismereteket. A hármas bontás ugyanis lehetőséget ad az egyiptomi világnézetben megjelenő három alapvető csoportnak, az emberek, az istenek és a halottak szférájának bemutatására.

Jegyárak: felnőtt 1.800 Ft; diák / nyugdíjas 900 Ft; családi (3-5 fő) 3.600 Ft.
6 éves kor alatt a kiállítás díjtalanul látogatható. A kiállítás látogatása csoportoknak csak előzetes bejelentkezés alapján lehetséges!

 

2015.11.25