Lengyel Alfréd Honismereti Verseny a 2015/2016-os tanévre

Pályázati felhívás

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Középiskolája idén is meghirdeti a Lengyel Alfrédról elnevezett honismereti prezentációs pályázatát Győr város középiskolái számára, 2 fős csapatok részvételével.

A pályázat témakörei: Győr helytörténetét feldolgozó prezentációk. A szabadon választott témakörön belül egyéni téma bemutatása.

♣   Irodalmi emlékhelyek Győrben
♣   A barokk Győr
♣   Világháborúk és Győr
♣   Egyháztörténeti emlékek Győrben
♣   Sportélet és Győr
♣   Egy adott iskola történetének bemutatása
♣   Lakókörnyezetem
♣   Győrhöz kötődő tudósok: Czuczor Gergely, Jedlik Ányos, Rómer Flóris, Esterházy Pál
♣   Híres győri családok, családfa

A pályázat formai és terjedelmi követelményei: PowerPoint, Prezi, mely legfeljebb 15 diát tartalmaz. A diákon képeket és szöveget is meg kell jeleníteni. A prezentációk végén a felhasznált forrásokat fel kell tüntetni (pl.: szerző, cím, kiadási hely, kiadó, év; internetes forrás esetén: szerző, cím, webcím, letöltés dátuma)!
Az elkészült pályamunkákat e-mailben vagy digitális formában kell beadni. A verseny 2 fordulós.

Jelentkezési határidő: 2015. december 11. (péntek) – eddig az időpontig várják a jelentkező csapatok (jeligével), az iskola, a felkészítő tanár nevét, a választott téma megjelölését, valamint egy e-mail címet.
A pályamunkák beérkezési határideje: 2016. február 8. (hétfő)
A döntő időpontja: 2016. március 10. (csütörtök)

A döntőben a 10 legjobb pályázó vehet részt, ahol az eddigiektől eltérően Győr várostörténeti – művelődéstörténeti vetélkedőre kerül sor. A vetélkedő felkészülési irodalmát a döntőbe bejutó csapatok fogják megkapni.

A jelentkezéseket a következő címre kell küldeni: Magdics Erika, Győri Krúdy Gyula Középiskola és Szakiskola, 9024 Győr, Örkény István utca 8-10., vagy magdicserika0@gmail.com.
A verseny további részleteiről szintén Magdics Erikánál lehet érdeklődni e-mailben, vagy a 96/511-285-ös telefonszámon.

Felkészülést segítő tevékenység: a versenyzők számára a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér helyismereti gyűjteménye szakmai támogatást nyújt.

2015.10.28