Hazánkban turnézik a Lord of the Dance


2015. október 20-24. között hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a megújult Lord of the Dance – Dangerous Games. A hihetetlen látványt, a lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális- és fénytechnikával ötvözték, így az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően egy vadonatúj produkció jött létre!

Jelenleg három társulat járja a világot a show-val. A hazánkba érkező produkcióban pedig két magyar táncost láthatunk a főszerepekben! Papp Zoltán és Krén András évek óta tagjai a társulatnak. Az európai turné során, ugyan váltott szereposztásban, de Andrást, a Lord (a Tánc Ura) és Zoltánt, a Dark Lord (a Sötét Nagyúr) szerepében láthatja majd a hazai közönség is!

Michael Flatley számunkra egy legenda, akitől mindig lehet újat tanulni. Így volt ez a tavalyi hosszú próbafolyamat során is. Maximális koncentrációt követelt mindenkitől, és a maximumot hozta ki mindenkiből. A vadonatúj előadásban megtartottuk a legjellegzetesebb táncokat, és új koreográfiával egészítettük ki. Az új részekkel modernebb lett a produkció. Új jelmezek is készültek, még nagyobb LED kijelzők kerültek a háttérbe, amik fantasztikus látványt nyújtanak. A zenét újra hangszerelték, és így teljesebb lett a hangzás is” – mondta el a megújult produkció kapcsán Papp Zoltán, aki a turné során nemcsak főszereplő, hanem a táncosok vezetője is. A show a bemutatás óta példátlan sikernek örvend, szerény becslések szerint eddig több, mint 120 millió néző látta. Csak a legjobbak táncolhatnak a világ vezető táncprodukciójában. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.

A show egy különleges meglepetést is ígér! A nyitó jelenetben Michael Flatley a kivetítőn egy utazásra hívja a közönséget, melyben bemutatja, hogy honnan is indult ő valaha, és hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa. Az előadás végén, a híres finálé jelenetben pedig Flatley virtuális mása is megjelenik a modern technika segítségével! Így a színpadtól visszavonult táncost újra és újra láthatja a közönség.

A karakterek is új, izgalmas személyiségekké fejlődtek. A „varázslatos kalandnak” nevezett show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A „Kis Lélek” vezeti be a közönséget a történetbe, és segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Gonosz ellen. Ám Don Dorcha sokkal erősebb és vadabb lett. Vajon megnyerheti-e a Lord a harcot?

A turné állomásai:
2015. október 20. (kedd), 19.00 – Veszprém, Veszprém Aréna
2015. október 21. (szerda), 19.00 – Debrecen, Főnix Csarnok
2015. október 22. (csütörtök), 20.00 – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna
2015. október 23. (péntek), 20.00 – Budapest, Papp László Budapest Sportaréna
2015. október 24. (szombat), 19.00 – Győr, Audi Aréna

Jegyek online itt kaphatók: http://broadway.hu/

Forrás: kultura.hu

2015.10.16