„Mesélő házak”

Gyermek rajzpályázat a XV. Győri Könyvszalon alkalmából

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Gyermekek Háza rajzpályázatot hirdet a XV. Győri Könyvszalon alkalmából. A „Mesélő házak” című témához kapcsolódó felhívásra bármilyen rajzi vagy festészeti technikával készülhetnek gyerekmunkák, a beadási határidő október 31. péntek 16 óra.

Az idei, immár XV. Győri Könyvszalon rendezvényére készülve ismét rajzpályázatot írt ki a megyei könyvtár és a Gyermekek Háza az olvasni és rajzolni szerető gyermekek részére. A pályázati felhívás a „Mesélő házak” című témához kapcsolódik, a szervezők ezen cím ihlette fantáziadús alkotásokat, illusztrációkat várnak a rendezvény keretein belül. A gyerekmunkák készülhetnek bármilyen rajzi vagy festészeti technikával: színes és grafit ceruzával, filctollal, krétával, temperával, vízfestékkel, kollázs, montázs vagy vegyes technikával.

Ajánlott méret (paszpartuval együtt): A4 (29,7×21,0 cm) vagy A3 (42x29,7 cm), a megadott méreteknél kisebb vagy nagyobb alkotások nem versenyezhetnek. A pályázatra csak egyéni alkotások adhatók be, csoportmunkákat nem áll módjukban elfogadni és díjazni.

A pályázat beadási határideje és helye: 2015. október 31. péntek 16 óra – Gyermekek Háza, ahová a rajzokat postán vagy személyesen kell eljuttatni. Pontos cím: Gyermekek Háza, 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23. Honlap: www.gyhgyor.hu. További információ telefonon kérhető a 96/518-032 számon.

A szervezők kérik, hogy a rajzok hátoldalán minden pályázó adja meg jól olvashatóan, nagy betűkkel írva:
- a teljes nevét, életkorát és pontos címét,
- óvodája vagy iskolája nevét és a felkészítő pedagógus nevét,
- telefonszámot, ahol díjazás esetén a szülőket telefonon értesíteni tudják.

A zsűri a rajzokat két életkori kategóriában értékeli:
1. kategória: óvodások – 4 éves kortól 7 éves korig,
2. kategória: alsó tagozatos iskolások – 7 éves kortól 11 éves korig.
A megadottnál fiatalabb vagy idősebb gyerekek rajzait és a csoportosan készített munkákat nem értékelik és díjazzák.

Díjazás: mindkét kategóriából 4 pályázó kap ajándékot, a kiemelt 4 legjobb munka között a továbbiakban minőségi különbséget vagy sorrendet nem állapít meg a zsűri. A díjak a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Gyermekek Háza ajándékcsomagjai lesznek. A díjazott rajzok kiállításon mutatkoznak be a XV. Győri Könyvszalon ideje alatt a Győri Nemzeti Színházban felállított Mesekuckóban, a rendezvény nyitvatartási ideje alatt.

A pályázatra beküldött munkák közül továbbá válogatott kiállítást rendez a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér a Központi Könyvtárának klubhelyiségében (9023 Győr, Herman Ottó u. 22., földszint) a Könyvszalont követő hónapban.

A díjátadásra 2015. november 8-án, 11 órakor kerül sor a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán, Bognár Szilvi Csintekerintő című koncertje előtt.

2015.10.07