Mindent a kéznek…

Tapintható festmények a Fehér bot napja alkalmából

Tapintható festményekből nyílt kiállítás a Fehér bot napja alkalmából a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A 27 alkotást bemutató tárlat október 11-ig, naponta 9-től 17 óráig díjmentesen látogatható. A rendhagyó kiállítást az október 15-i látássérültek nemzetközi napja alkalmából rendezte meg a Vakok és Gyengénlátók Egyesületének soproni csoportja és a Pro Kultúra.

Festett, szövött és vegyes technikával készült képek láthatók és tapinthatók a Liszt-központ második emeleti előterében. A Tapintható festmények című tárlat Romanek Inka és Komondi Magdi műveiből nyújt válogatást, mindkét alkotót látássérült hozzátartozója inspirálta a különleges technikák elsajátítására.

„Már hagyomány, hogy október első szombatján ünnepeljük Sopronban a Fehér bot napját. Ezzel egyrészt a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére igyekszünk felhívni a városban élők figyelmét, másrészt szeretnénk kifejezni hálánkat támogatóinknak. Idén köszönetképpen egy előadásra invitáltuk pártfogóinkat, a Nézőművészeti Kft. és a Kolibri Színház Vakság című közös produkcióját tekinthették meg a Liszt-központban” – mondta el Buczkó Judit, a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete soproni csoportjának képviselője.

A csoport jelenleg közel 80 tagot fog össze, céljuk, hogy segítséget nyújtsanak a városban élő vakok vagy gyengénlátók részére, illetve programokat, kirándulásokat, kreatív foglalkozásokat szervezzenek számukra. A tárlat október 11-ig, naponta 9-től 17 óráig díjmentesen látogatható.

Pro Kultúra Sopron


2015.10.05