Idén is ingyenes kisiskolás kezdőcsomag Győrben


Idén is minden elsős győri kisdiák megkapja azt az ingyenes kisiskolás kezdőcsomagot, amellyel Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata évek óta a tanévkezdést szeretné megkönnyíteni a családok számára.

Borkai Zsolt polgármester 2014. szeptember 1-jén adta át a Győri Nádorvárosi Ének-Zenei Általános Iskola kiselsőseinek a város ajándékát. „A szeptemberi tanévkezdés minden gyermekes családban többletkiadással jár. Az önkormányzat azzal is próbál a terheken enyhíteni, hogy az elsősök számára évek óta térítésmentesen biztosítja azt az induló csomagot, amely nem csupán a füzeteket, de többek között órarendet, rajzlapokat, számolókorongot, színes ceruzákat, festéket, ecseteket, ragasztót, papírcentit és radírt is tartalmaz.” – mondta el a polgármester.

Az összeállítás az idén egy igazi különlegességet is tartalmaz, méghozzá a Győri Meséskönyvem foglalkoztató füzet-sorozat harmadik részét, amely verses, játékos formában mutatja be Hugoo kakas vezetésével a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sportágait a gyerekeknek. Érdekesség, hogy a kiadvány verseit és játékait az önkormányzat Marketing, Turizmus és Kommunikációs Osztályának munkatársai írták, készítették. A polgármester azt is elmondta, bár már nem az önkormányzat az iskolák fenntartója, a város nem engedi el az oktatási intézmények kezét, hiszen ez esetben is a győri fiatalok neveléséről, jövőjéről van szó. Az önkormányzat elsősorban a tanulás fizikai körülményeinek javításával tud hozzájárulni a színvonalas oktatás fenntartásához, ezért a nyáron több száz millió forint értékben történtek felújítások, karbantartási munkálatok a győri oktatási intézményekben.

Az ajándékért Szöllősi Zoltánné igazgató mondott köszönetet. Kiemelte, az iskola nap mint nap érzi azt a figyelmet és gondoskodást, amit az önkormányzat tanúsít az oktatási intézmények iránt. Az idén egyébként több, mint 1500 kiselsős kezdi meg tanulmányait Győrben, és a füzetcsomag mindnyájukhoz eljut, függetlenül attól, hogy állami, egyházi, vagy alapítványi iskolákba járnak. A támogatásra Győr városa 2,5 millió forintot különített el a költségvetésében.

2014.09.02