1645

Online játék, gyermekkoncert, slam poetry...

Országos Könyvtári Napok Győrben

Október 5. és 11. között az Országos Könyvtári Napok alkalmából a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér izgalmas, sokszínű programsorozatot szervez. Többek között online vetélkedő, gyermekkoncert, irodalomterápia, slam poetry és tematikus előadások várják az érdeklődőket. A rendezvényekre a belépés díjtalan.

Két játékon is részt vehetnek a vállalkozó kedvűek. Az egyik a tavaly is sikert aratott Múltidéző című online játék, mely idén október 5. és 18. között tart, a feladványokat naponta teszik közzé a könyvtár Facebook-oldalán és blogján.

Felhívás: Online játékunk során minden nap délelőtt kiteszünk egy fotót és két hozzá tartozó kérdést. Olyan épületek, látnivalók képeit közöljük, amelyeket jól ismernek, amik mellett talán mindennap elmennek. De tudják-e miért is fontosak ezek számunkra, kihez, mihez köthető a létrejöttük, mi a históriájuk? Ha tudják, esetleg csak sejtik a választ kérdéseinkre, akkor a megoldást küldjék be nekünk! A megfejtést nem nyilvános kommentben, hanem a vetelkedo@gyorikonyvtar.hu e-mail címre várjuk! A Tárgy mezőbe írják be: Múltidéző-megfejtés. A két hétig tartó játék végén a legtöbb helyes választ beküldőket meglepetés ajándékkal jutalmazzuk! Az összes megfejtés beküldési határideje (akár egyszerre, egyben is) október 18. vasárnap éjfél! Továbbítsák felhívásunkat mindazoknak, akikről úgy gondolják, hogy lokálpatrióták! Várjuk megfejtéseiket!

A másik játék október 5. és október 30. között zajlik. Köztünk élő irodalom – Évfordulók 2015. címmel egy rejtvényfüzet készül. Felhívás és részletek a későbbiekben a könyvtár honlapján.

Október 5-én hétfőn, 17 órakor „Szóval, tettel” - Csécs Teréz, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum könyvtárosa a 200 éve született Rómer Flórisra emlékezik. Helyszín: Kisfaludy Károly Könyvtár muzeális gyűjteménye (Győr, Baross u. 4.).

Október 6-án kedden 9.30-tól A családkutatás könyvtári és levéltári forrásai című szakmai konferenciával folytatódik a program a Kisfaludy Károly Könyvtár olvasótermében.

17 órakor pedig a 25 éves Rubicon folyóirat mutatkozik be, előadó: Rácz Árpád. Helyszín: Kisfaludy Károly Könyvtár muzeális gyűjteménye.

Ezzel párhuzamosan, szintén 17 órakor MikroSlam@MegyeiKonyvtar címmel a Slam Poetry Győr műsorát láthatják az érdeklődők a Kisfaludy Károly Könyvtár olvasótermében.

Október 7-én szerdán Nyílt nap lesz a Könyvtár minden részlegében: könyvtárbemutatókkal várnak mindenkit, e különleges napon meg lehet tekinteni a Muzeális Gyűjteményt és a Digitális Szolgáltatások Osztályát.

Akció! Ajándék minden 5. beiratkozónak és minden 50. látogatónak! Helyszín: Kisfaludy Károly Könyvtár és Központi Könyvtár.

17 órakor „Andrássy Ilona levelesládájából” címmel író-olvasó találkozó kezdődik Kovács Lajos muzeológussal a Kisfaludy Károly Könyvtár olvasótermében.

Október 8-án csütörtökön, 16 órakor lesz az „Ugrás a tudásba” című könyvtárhasználati vetélkedő Nagy Mária könyvtáros vezetésével. Helyszín: Kisfaludy Károly Könyvtár olvasóterme.
17 órától dr. Béres Judit tart előadást az irodalomterápiáról „Azért olvasok, hogy éljek” címmel. Helyszín: Kisfaludy Károly Könyvtár muzeális gyűjteménye.

Október 9-én pénteken, 16 órától lesz hallható a Belvárosi Betyárok Őszi koncertje. A zenekar gyerekdalokat ad elő, akusztikus folk, blues és r'n'r stílusban. Helyszín: Kisfaludy Károly Könyvtár olvasóterme.

17 órakor „Semmi, semmi nem fontos, csak Miklós.” Gyarmati Fanni 1935-1946 írott naplójáról Ferencz Győző költő, irodalomtörténész, a napló szövegének gondozója és szerkesztője beszél. Helyszín: Kisfaludy Károly Könyvtár olvasóterme.

Október 10-én szombaton, 13 és 16 óra között az Olvasás délutánja kicsiknek és nagyoknak című rendezvényre várják az érdeklődőket a Győrszentiváni Fiókkönyvtárban (Ősi u. 1.).

Október 5. és 9. között Képek vendégségben – vendégeink képei címmel kiállítás nyílik a Marcalvárosi Fiókkönyvtárban (Lajta u. 27/b). Kiállítók: Barna Borbála, Horváth Éva, Csihi Mihály, Nemes Zoltán, Virág Lajos.

A rendezvényekre a belépés díjtalan.

 

2015.09.28