Magyar Népmese Hete

A Bezerédj-kastélyban

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára (Győri u. 90., Bezerédj-kastély) és a Ménfőcsanaki Művelődési Ház közös szervezésében kerül sor szeptember 28. és október 2. között a Magyar Népmese Hetére immár tizedik alkalommal. A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Benedek Elek - a magyar gyermekirodalom, mint műfaj hazai megteremtője - 1859. szeptember 30-án látta meg a napvilágot Székelyföldön, Kisbaconban. Születésnapja alkalmából 2006 óta megrendezik a Magyar Népmese Hetét a Ménfőcsanaki könyvtárban.

Részletes program:

Szeptember 28. hétfő 11 óra
Népviseletes babák kiállítás megnyitója (Paray Júlia Gyöngyi) és a Benedek Elek meseillusztrációs rajzpályázat eredményhirdetése. A legszebb alkotásokat díjazzuk.

Szeptember 29. kedd 13 óra
„Gyere, mesélj!” – mesemondó verseny 1-6.osztályos tanulóknak (két kategória: 1-3. és 4-6. osztályosok)

Szeptember 30. szerda 8 óra
„Meserétes” Hagyományos mesemondás 1-2. osztályosok számára a könyvtárban (gyerekek, tanárok mondhatják el, olvashatják fel kedvenc meséiket)

Október 1. csütörtök 10.30 óra
Óvodások versmondása, ahol óvodás csoportok közösen adnak elő verseket.

Október 2. péntek 8 óra
„Meserétes” – hagyományos mesemondás 3-4. osztályosok számára a könyvtárban (gyerekek, tanárok mondhatják el, olvashatják fel kedvenc meséiket)

2015.09.18