Megújultunk!


Mint a mellékelt ábra mutatja, a Győri Szalon teljesen átalakult. A több, mint tíz éves magazinnak ez a harmadik megjelenési formája, és reméljük, hogy elnyeri régi és új olvasóink tetszését. S bár első ránézésre csak az szembetűnő, hogy szebb és modernebb lett, azért az új külsőnél jóval többről van szó – lényegi változásokról! Mindezért köszönet és hála az informatikus kollégáknak, akik a szerkesztők összes óhaját teljesítették, s a sok közös munka meghozta gyümölcsét. Na de mi is változott?

Megújítottuk a rovatszerkezetet, és a rovat nézetnél ajánló hasábot helyeztünk el, amelyben a máshova besorolt cikkekből ajánlunk néhányat. A fantázianevek feloldásához elég a kurzort a menüben a névre tenni, vagy átváltani rovat nézetbe, s már meg is jelennek (pl. ÍRÓkéz – irodalom, HELYBENjárás – Győr). A cikkeket címkékkel is ellátjuk, hogy könnyebb legyen megtalálni a hasonlókat, és lehetővé tettük a különböző közösségi oldalakon való megosztásukat. Archívumunk – a KERESSkedés – sokkal használhatóbb lett: teljes szövegűen kereshetők a cikkek, lehet keresni címkére is, és egy címkefelhő is segíti a kutatást. A galériákat nem dugjuk el többé a címlapkép mögé, hanem a cikk végén azonnal láthatóak.

Végül a legfontosabb! Nemcsak hetente egyszer frissítünk – a cikkek folyamatosan kerülnek ki, ahogy az egy online médiumhoz illik. Mindig lesz friss olvasnivaló, s mivel a címoldalon jóval több cikket tudunk megmutatni az új elrendezésben, elég sokáig láthatóak lesznek, hogy azok is elolvashassák, akik ritkábban látogatnak bennünket. A rovatokban pedig egészen addig tároljuk őket, amíg aktualitásukat nem vesztik, ekkor kerülnek csak át az archívumba.

És most nincs más dolgunk, mint gondoskodni a folyamatos „cikkellátásról”, és bízni abban, hogy a Győri Szalon harmadik megjelenésében is tetszést arat! S ha jónak vagy érdekesnek találják egyik-másik írásunkat, akkor osszák meg ismerőseikkel, hiszen számunkra az a legnagyobb dicséret, ha munkánk eredménye minél több emberhez eljut.

A Győri Szalon szerkesztői

2014.06.13