Kutatók éjszakája 2015

SZIE + Mobilis + NYME AK

A Kutatók Éjszakája az ország egyik legjelentősebb tudománynépszerűsítő közönségrendezvénye. Ezen az éjszakán a felsőoktatási intézmények és tudományos élményközpontok kinyitják kapuikat, hogy közelebb hozzák az érdeklődőkhöz az egyes tudományterületek érdekességeit, aktualitásait.

Szeptember 25-én (pénteken) 14 órakor indul a Kis kutatók akadályversenye a Széchenyi István Egyetemen – ugyanis ekkor veszi kezdetét a Kutatók Éjszakája című rendezvénysorozat. A nap során változatos programok révén pillanthatnak bele az egyetemen folyó munkába. Meghirdettek laborlátogatást, csillaglesést, előadást a fénytanról; ekkor zajlik a tésztahíd építő verseny és a Kiskönyvtárosok Éjszakája is.

A rendezvény keretében interaktív, természettudományos ismereteket fejlesztő kiállítások, bemutatók várják főleg az általános iskolás és a középiskolai tanulókat.
18 órakor kezdődnek a programok a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban (Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.). A Mobilis ezen a napon nyitja meg Robotok világa c. tematikus évét, amely 10 hónapon keresztül mutatja be a robottechnika, az ember-gép kapcsolat legfontosabb, legérdekesebb kérdéseit. Szeptember témája a Régi idők technikája, a rendezvényen a rendhagyó Mobilis bemutatókon túl megismerhetik Arkhimédésztől Leonardóig számos feltaláló és tudós munkásságát, az ipari forradalom meghatározó találmányait, valamint a robottechnikát megalapozó mechanikai szerkezeteket és alapeszközöket.
A részletes program itt olvasható.

A rendezvény keretében interaktív, természettudományos ismereteket fejlesztő kiállítások, bemutatók várják főleg az általános iskolás és a középiskolai tanulókat a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán.

2015.09.15