Nyárzáró koncert a Saragossa Banddel


Augusztus 29-én, szombaton este a Baross út végén már csak lépésben lehetett továbbmenni a Dunakapu tér felé. A borfesztiválnak is köszönhetően a tér már 8 órakor is tömve volt piknikező, borozgató emberekkel, s a nyárzáró Saragossa Band koncertje előtt fél órával zsúfolásig megtelt a színpad előtti rész is.

Borkai Zsolt polgármester 9 óra után pár perccel köszöntötte a vendégeket, a győrieknek a koncerthez jó szórakozást, az őszi munkakezdéshez sikereket, további jó eredményeket kívánt.

A Saragossa Band világsztárjainak színpadra lépését a tömeg hatalmas ovációja kísérte. Ezután kezdődött a két órás, karibi hangulatot árasztó fergeteges koncert, melynek során felhangzottak az együttes ’80-as évek elejétől minden dallamos, bulis zenét kedvelő ember számára ismert dalok: a Rasta Man, Big Bamboo (Ay Ay Ay), Ginger Red, Agadou, Za Za Zabadak és mások. Nem véletlen, hogy a nézők között ezúttal az idősebb korosztály képviselői is szép számban csápoltak, énekeltek, sőt táncoltak; ifjúkoruk dallamai 120 percre visszavitték őket – köztük engemet is – a régi szép időkbe, amikor ezekre még diszkókban mozogtunk.

Köszönet a szervezőknek azért, hogy ismét egy olyan híres együttest hoztak ide, melyet egyébként csak televízióból ismerhetünk, vagy fáradságos, drága külföldre utazás után érhetünk el!

Fotóimmal szerettem volna megörökíteni a nyárvég teliholdas estéjének hangulatát is. Talán sikerült… 

Molnár György
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

 

2015.08.31