1598

Véget ért a Soproni Ünnepi Hetek programsorozata

Közel 23000-en látogattak el a rendezvényekre

Június 19. és július 12. között kínált programokat Sopron városának nagy múltú kulturális fesztiválja, a Soproni Ünnepi Hetek. A három hét alatt kiállítások, szabadtéri koncertek, családi programok is várták a látogatókat, valamint megnyitotta kapuit a felújított Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház.

Nagyszabású koncertekkel zárt a fesztivál hétvégén: szombaton a 45 éves Apostol együttes, vasárnap pedig Kovács Kati lépett színpadra a zsúfolásig telt Fő téren. A két koncert közel 6000 nézőt vonzott.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház megnyitóját június 19-én tartották a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyével. Azóta a Budapesti Operettszínház, valamint a Kassai Állami Opera is bemutatott egy-egy vendégelőadást a különleges helyszínen, a produkciókat több, mint 2500-an látták. A létesítmény témaparkkal és tanösvénnyel is bővült, melyek a Fertő-táj természeti kincseit, illetve a barlang kialakulásának történetét mutatják be az érdeklődőknek. A nyitás óta közel 4600-an nézték meg az új látványosságokat.

Új helyszínen és minden eddiginél több látogatóval zajlott a Soproni Tündérfesztivál június 27-én. A nyolcadik alkalommal megrendezett fesztiválnak közel 8000 részvevője volt.

A Soproni Ünnepi Hetek 1957 óta kínál programokat a nyári idegenforgalmi szezonban. Évről évre arra törekszünk, hogy a kulturális fesztivál idejére különleges művészi produkciókat és népszerű előadókat hozzunk el Sopronba – mondta el Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy a nyár hátralevő részében sem maradnak programok nélkül a soproniak és a városba látogatók: a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban szeptember 12-ig tart a színházi szezon, ez idő alatt szinte minden hétvégére jut egy-egy előadás, a témapark és tanösvény pedig október 25-ig látogatható.

A Soproni Ünnepi Hetek keretében nyílt kiállítások augusztus végéig tartanak nyitva: a Munkácsy-teremben Wosinski Kázmér jubileumi emlékkiállítása, a Liszt-központban pedig a fiatal és tehetséges testvérpár, Kolics Regina és Kolics Krisztina Firkák és ecsetvonások című bemutatkozó tárlata várja az érdeklődőket.

A Várisi Zenepavilon augusztus 30-ig minden vasárnapra tartogat egy-egy zenei élményt, soproni zenekarok közreműködésével. A Várisi vasárnapokon 17.00-tól kezdődnek a koncertek.

Pro Kultúra Sopron
Fotók: Tündérfesztivál: Gazsovics Krisztián
Barlangszínház: Torma Sándor
A bajadér: Németh Péter


2015.07.14