1588

Vastapsos nyitány az esztergomi várszínházban


Vastapsot hozott az Esztergomi Várszínház nyitóelőadása, A revizor című színpadi játék, melyet a Soproni Petőfi Színház adott elő nagy sikerrel a június 4-5-i hétvégén kétszer. Az Esztergomi Várszínház 27. szezonját Romanek Etelka, a város polgármestere nyitotta meg, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy a település büszke szakrális és kulturális értékeire.

Örömét fejezte ki, hogy az idei évadban nagyon gazdag, színes kínálat várja a közönséget a várszínházban, ráadásként pedig a bazilika előtt is tartanak nagyszabású produkciókat az ExperiDance és a Ghymes együttes közreműködésével.

Horányi László, a szabadtéri játszóhely vezetője hangsúlyozta: műfaji sokszínűséget, értékes, igényes, szórakoztató produkciókat kínálnak nézőiknek ősbemutatókkal, premierekkel. A programsorozat közben pedig több különleges jubileumot is ünnepelhetnek a fellépőkkel és közönséggel együtt az Évfordulók Évadában. Ennek jegyében választották nyitánynak A revizor című produkciót is a Soproni Petőfi Színház előadásában, Pataki András rendezésben. Gogol műve 140 éve jelent meg először nyomtatásban Magyarországon.

Az előadás mindkét játéknapon zúgó vastapsot kapott a nézőktől, akik közül többen hangos bravó kiáltással fejezték ki tetszésüket. A játszóhely műsorán július 10-én és 11-én Stephen Schwartz – John Michael Tebelak Godspell című musicalje szerepel nyári premierként. Az előadás a Tatabányai Jászai Mari Színház, Népszínház és az Esztergomi Várszínház közös produkciója, a rendező Szűcs Gábor.

Varga Róbert
Soproni Petőfi Színház


2015.07.06