8. Soproni Tündérfesztivál


Új helyszínen rendezik meg idén a Soproni Tündérfesztivált: az egy napos, ingyenes, családi rendezvénynek a Deák tér ad otthont június 27-én. Idén izgalmas zegzugokkal, új együttműködésekkel és két színpaddal bővül a gyerekek soproni fesztiválja, ahol a programok délelőtt 10-től este 8-ig tartanak majd.

A szervezők igyekeztek a lehető legjobban kihasználni az új helyszín, Közép-Európa leghosszabb terének adottságait és előnyeit. Ebben az évben a virágoké lesz a főszerep: a fesztivált virágtündérek lepik el, közös virágültetés és rengeteg virágos játék várja a gyerekeket. „A Soproni Tündérfesztivál varázslatos hangulatához továbbra is hűek maradunk, de néhány újdonságot is tartogat a rendezvény” – mondta el Sarkady Örkény, a 8. Soproni Tündérfesztivál szervezője.

Új látványosságként nyitja meg kapuit a Tündérakadémia, ahol a győri Mobilis tudományos játszóház munkatársai mutatnak be nagyon is valóságos csodákat. A múzeumkert pedig tündérkertté alakul át erre az egy napra, ahol a fák lombjai alatt mesesátor, kézműves foglalkozások és igazi lovak várják a gyerekeket. Idén sem hiányozhatnak a népszerű játékok a fesztiválról: újra lesz hintajó, ugrálóvár, háromféle vizes medence és az izgalmas próbatételeiről híres Csillagösvény.

A színpadot a tér központi részén elhelyezkedő kőmedencére építik fel, itt lép majd fel többek között a Buborék együttes, a Mozgás Ritmus Lendület Club, T. Horváth József, a Zabszalma együttes, és itt tartják meg a már hagyományosnak számító Viseletversenyt is.

A soproni Deák tér – felújítása óta – első alkalommal ad otthont olyan nagyszabású rendezvénynek, mint a Soproni Tündérfesztivál. A környéken lévő éttermek, kávézók, szórakozóhelyek erre az alkalomra különleges ajánlatokkal és színpadi programokkal is készülnek, így a központi színpad mellett két kisebb poronddal gazdagodik a fesztivál. A rendezvény idei kiemelt támogatója a Braun Dental & Beauty fogorvosi rendelő és szépségszalon, melynek udvarán szintén játékok, foglalkozások várják a gyerekeket.

Már hagyomány, hogy a Tündérfesztivált megelőzi egy vonulás, ahol manó- vagy tündérviseleteiket is megmutathatják a gyerekek. A vonulás idén május 31-én volt: a résztvevők fél 4-kor indultak a Deák tér játszóterétől, körbejárták a fesztivál új helyszínét, majd az Erzsébet utcán és a Széchenyi téren át érkeztek meg a Liszt-központ elé, ahol játékokkal, színpadi programmal folytatódott a Tündéri gyereknap. Nos, tündérszárny és manósapka viselése a Deák téren is ajánlott!

További részletek a 8. Soproni Tündérfesztiválról a Pro Kultúra Sopron honlapján és az esemény Facebook-oldalán találhatók.

 

2015.06.08