XXII. Barokk Esküvő Győrben


Az augusztus 8-10-i hétvégén kerül sor a XXII. Barokk Esküvő rendezvényeire Győr barokk belvárosának utcáin és terein. A rendkívül látványos, jelmezes felvonulással, szerenáddal, kézművesekkel, táncosokkal, változatos zenékkel és gyerekprogramokkal zajló pompázatos kor megidézésének csúcspontja a hagyományokhoz hűen egy barokk esküvő lesz valódi vőlegénnyel és menyasszonnyal.

Győr barokk város, és ez a különleges stílusjegy nemcsak történelmében, építészetében, hangulatában mutatkozik meg, hanem a kulturális élet számos területén. A város programjai és fesztiváljai is magukban hordozzák ezt az életérzést. Elég, ha csak a februárban megrendezett Barokk Bálra vagy a mostani Barokk Esküvőre gondolunk. Így igazi időutazás részese lehet az, aki az augusztus 8-10-i hétvégén a Győri belvárosban tölti a szabadidejét. A város csodálatos barokk díszletet biztosít a Barokk Esküvő rendezvényének, egyedülálló élményt nyújt annak az ifjú párnak, aki így köt házasságot, valamint a Győrbe látogató turistáknak. A város terein és utcáin barokk jelmezes felvonulások, pantomimesek és zenészek gondoskodnak a vidám hangulatról, az esti programok mellett napközben koncertek, vásári komédiák, színházi előadások és természetesen sok-sok gyerekprogram kínál felhőtlen kikapcsolódást minden érdeklődőnek.

Mára országszerte híres eseménnyé vált a győri Barokk Esküvő. A három napos program ideje alatt esküvői lázban ég a város, az ifjú pár és a násznép barokk ruhákban ünnepelnek, és hagyományos barokk esküvői lakodalmat ülnek. Egyedülálló látványosságot kínál a Barokk Varázsa rendezvénysorozat is, ahol a történelmi belváros épületei valóságos díszletet nyújtanak a jelmezesek színes kavalkádjának, mely a Barokk Esküvő színpompás ceremóniájában csúcsosodik ki.

A barokk vőlegény (Varga Róbert) és menyasszony (Varga Eszter) minden valószínűség szerint több ezer ember előtt fogad majd egymásnak örök hűséget, hagyományőrző vásárosok, korhű programok és az elmaradhatatlan tradicionális esküvői ceremónia koronázza meg a nyári barokk hétvégét. A szervezők a „násznép” szórakoztatásáról sem feledkeznek meg, a hagyományoknak megfelelően jelmezes felvonulás, koncertek, kézműves vásár, vidám gyermekprogramok teszik 2014-ben is emlékezetessé a Barokk Esküvőt.

Részletes program és minden egyéb információ a Győri Művészeti és Fesztiválközpont honlapján található.

2014.08.01