X. Magyar Táncfesztivál


2014. június 16. és június 22. között a Nemzeti Táncszínház, a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Győri Balett tizedik alkalommal szervezi meg a Magyar Táncfesztivált, ahol a legismertebb és legszínvonalasabb magyar táncegyüttesek csillogtatják meg tudásukat.

A Magyar Táncfesztivál kiemelkedő helyet foglal el Győr kulturális életében, ma már mondhatjuk, hogy a nyári programok elmaradhatatlan szereplője. Köszönhető ez a színvonalas szervezésnek, a változatos, szinte minden stílust átfogó programoknak. A jubileumi táncfesztivál ideje alatt koncentráltan jelenik meg a tánc minden formája, Győr városának több helyszínén lépnek fel a klasszikus balett, a néptánc és a modern táncművészet műfajának kiemelkedő képviselői. A táncfesztivál ebben az évben egy egész napot szentel a népzenének és a néptáncnak, de a kínálatban helyet kapnak a fiatal hip-hop tehetségek is. A stílusok között nagy a kontraszt, de a zene, a mozgás és a tánc szeretete összeköti ezeket a fiatal és tehetséges művészeket.

A Győri Nemzeti Színház ad otthont a színpadi és színházi táncbemutatóknak, de ezek mellett számos szabadtéri program várja a fesztivál közönségét a II. János Pál téren és Széchenyi téren. A X. Magyar Táncfesztivál 2014-ben nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy mosolyt csaljon a közönség minden egyes tagjának az arcára. Ezért lett a fesztivál mottója: "Táncolj és Mosolyogj!"

A részletes program a táncfesztivál hivatalos honlapján megtekinthető.

2014.06.01