Különc Borvidék

Filep István fotókiállítása Sopronban

Június 6. és 27. között látogatható a soproni Búgócsiga Akusztik Gardenben (Csengery u. 30-32) Filep István Különc Borvidék című fotókiállítása. A megnyitó júnis 6-án (szombaton) 18.00 órakor lesz.

Hajnali párában a mezőt járva figyelni, ahogy ébred a természet. Megfogni a pillanatot, ahogy a táj fölött elsuhanó felhő árnyékot vet a zöldellő tőkékre. Találkozni ráncos arcokkal, kik egész életükben a dűlőket kémlelték. Egy csepp borban meglátni a borosgazda igyekezetét. Vén hordókon ülve látni a láthatatlant és megállítani a megállíthatatlant. Elcsípni a késő őszi napsugarakat, ahogy még egyszer utoljára megcsillannak a már sárguló leveleken.

Filep István gyermekkori vágyát teljesítve, immáron negyven éve dolgozik fotósként. Bár pályája elején főként reklámfotókat készített, viszonylag hamar rátalált igazi szenvedélyére a tájkép fotózásra. Első önálló kiadványa 1987-ben jelent meg. Az 1980-as évek végén, mint képeslapfotós került a Nyugat-dunántúli Régióba, amibe azonnal beleszeretett. Legsikeresebb munkája a fertődi Eszterházy kastélyból készült önálló kiadványa, mely 1996 óta öt kiadást ért meg. A most látható kiállítás anyaga Horváth Ferenc 2005-ben kiadott Különc Borvidék című kötetének fotóillusztrációja.
2015.05.29