Okuláré Projekt Nr. 7.

Kozi Drink Bár, Győr

Június 1-jén (hétfőn) 19 órakor ismét, immár hetedjére jelentkezik a független színházi műhelyek, amatőr és hivatásos színjátszó társulatok, civil közösségek összefogásában megvalósuló, város- és országhatárokat átívelő kortárs dráma-felolvasóest sorozat, az Okuláré Projekt a Kozi Drink Bárban (Győr, Városház tér 3.). A soron következő téma: flört.

A felkért írók: az előző forduló nyertese, a Vajdaságban költőként és drámaíróként egyaránt megismert, jelenleg a drámakötetét kiadó Terék Anna; a nemzetközi színházi múlttal is rendelkező, párizsi és budapesti premiereket is maga mögött tudó író-színész-rendező Valcz Péter és a kaposvári származású, drámaíró Szűcs Zoltán.
Mi is az Okuláré Projekt pontosan? A szervezők minden alkalommal három-három drámaírót kérnek fel arra, hogy egy aktuális, előre megadott témáról írjanak egy-egy, maximum 15 perces egyfelvonásost. Az est menetéről: a résztvevő helyszínek színészei felolvassák a darabokat. Ezután beszélgetés következik, ahol a közönség elmondhatja a szövegekkel kapcsolatos véleményét, gondolatait, és végül szavazással döntenek, melyik írás tetszett a közönségnek aznap este a legjobban. Az est végén internetes körkapcsolással minden helyszín néhány mondatban összegzi a tapasztalatokat, a voksolás eredményét, és a beszélgetések legfontosabb gondolatait. A legtöbb helyszínen megszavazott író a következő hónapra is meghívást kap.
A júniusi alkalomra a szervezők olyan egyfelvonásosok megalkotására kérték fel a drámaírókat, amely a flört témakörére reflektál. Nyár lévén kicsit lazítunk. Olyan darabokat kértünk, amik könnyed férfi és női összekapcsolódásokról mesélnek.

2015.05.22