1573

Gyermeknap(ok) Győrben

Programajánló

A győri kulturális intézmények nagyon felkészültek idén a gyermeknapra. Így 2015-ben nem egy napon, hanem több, mint egy hétig ünnepelhetnek a gyerkőcök. Május 26-án (kedden)  9.00 órától a Kovács Margit Iskolába várják a gyerekeket a Marcalvárosi Gyereknapra, május 28-án (csütörtökön) 10.00 órakor pedig az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik GYMS megyei Egyesülete várja gyermeknapra a fogyatékossággal élőket és kísérőiket a Xantus János Állatkertbe.

Május 30-án (szombaton) 10-12 óra között Újvárosban, a Művelődési Házban (Győr, Liget u. 55.) rendeznek gyermekprogramokat. Ha megfogom az ördögöt…címmel a Kislaptáros népzenekar gyermekműsorát láthatják, emellett kalandjátékokat szerveznek gyerekeknek.

Május 30-án 17.00 órakor a Hotel Konferencia (Apor Vilmos püspök tér 3.) jazz-teraszán Mesevilág lesz, ahol a gyerekeké a főszerep. 19.00-kor a Pintér Péter és Varga-Szekeres Viktória duó lép fel, 20.00 órától pedig meglepetés zenekar várja a gyermeknapi programra odalátogató vendégeket.

A nagy, városi gyermeknapot május 31-én (vasárnap) idén is a Gyermekek Háza szervezi, de ezúttal az Aranyparton, amit erre a napra átneveznek Mesepart-ra. A kicsiket és nagyokat mesékkel, játékokkal, ügyességi próbákkal és kézműves foglalkozásokkal várják. Az egész napos program keretében fellép többek között az Aranykapu és a Katáng Zenekar is. A Gyermekek Háza a SAS és KOS társasjáték szaküzlettel közösen, az idei gyereknapon lehetőséget biztosít a régi, megunt játékok elcserélésére vagy eladására is.

A május 31-én (vasárnap) 11.00-kor kezdődő La Fontaine mesék előadásra a gyermeknap alkalmából a Vaskakas Bábszínház ingyen fogadja az érdeklődő gyerekeket. regisztráció szükséges! Telefon: 96/512-690.

Május 31-én (vasárnap) 10-19 óra között gyereknap lesz a Xantus János Állatkertben (Kiskútliget) is. Egész nap tréfás programokat, mókás kalandokat (állatbemutató, ügyességi játékok, játszóház) kínálnak a kicsiknek.

Május 31-én (vasárnap) 10.30-ra a Richter Terembe (Győr, Aradi vértanúk útja 16.) gyermeknapi koncertet hirdet meg a Győri Filharmonikus Zenekar. Az érkezőket temérdek vidámság és meglepetések várják. Felnőtt jegyár: 1 000 Ft, gyerek jegyár: 500 Ft. Az a felnőtt, aki gyermeket visz magával gyerek jegyáron, azaz 500 Ft-ért vásárolhatja meg koncertjegyét.

Május 31-én (vasárnap) 14.00 órától tartják a gyermeknapot a Likócsi Közösségi Házban (Esztergető u. 12.), ahová nagy szeretettel várják a likócsi és nem likócsi gyerekeket egyaránt.

Június 5-én (pénteken) lesz a szentiváni gyereknap a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban (Váci Mihály u. 3.), ahol  a művelődési ház, a Győrszentiváni Óvoda és a Szentiváni Óvodáért Egyesület közös szervezésében sok érdekes program és az Egyszervolt Mesezenekar koncertje várja a legkisebbeket.

Június 6-án (szombaton) 17.00 órától pedig a pinnyédi juniális és gyermeknapra érdemes ellátogatni a Pinnyédi Művelődési Házba (Napfény u. 1.), ugyanis kézműves foglalkozások és zenés műsorok várhatóak gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

2015.05.20