A Zene Ünnepe 2015

Klubok, zenekarok jelentkezését várják

Az egész ország területéről várják klubok, zenekarok jelentkezését a zene ünnepére; az idén húsz éves rendezvényt június 21-én tartják meg országszerte több helyszínen, a fő helyszín pedig a Várkert Bazár (Budapest, Ybl Miklós tér) lesz. A szervezők június 2-ig várják klubok, zenekarok jelentkezését a közös ünneplésben való részvételre az azeneunnepe.hu honlapon.

A Zene Ünnepe nem egy intézmény, nincs bíráló bizottsága, nincs elnöke, alelnöke, írnoka, beszállítója, igazgatója, főmentora… A Zene Ünnepe egy megmozdulás, ami mi vagyunk, akik részt vesznek benne egytől-egyig, a fellépő zenekarok, a helyszínek akik befogadják a fellépőket és a közönség, akik helyszínről helyszínre haladva kerülnek a zene hatása alá.
Ez azt is jelenti, hogy ez nem egy fesztivál, hanem egy interaktív megmozdulás, ami azt szándékozik elérni, hogy mindenki, aki akar, vegyen részt benne. Egyszerűen: rajtunk múlik, mindannyiunkon, hogy milyen lesz a „Zene”, és a zenei kultúra 10-20-30 év múlva.
A Zene Ünnepének nincsenek kötöttségei, sokkal inkább lehetőségei. Ezen a napon az utcazenészektől kezdve a nagy kamarazenekarokig minden, szabadtéren vagy koncertteremben, a Zene öröméért tartott, ingyenes zenei rendezvénnyel a Zenét ünnepeljük.
A Zene Ünnepe zenekarok és befogadó helyszínek jelentkezését várja!
Lehetőségeink szerint minél több jelentkező zenekarnak szeretnénk lehetőséget adni a bemutatkozásra, és ehhez partnereket keresünk, hogy a 2015. június 21-i napon minél több helyszínen ünnepelhessük közös szenvedélyünket!
Itt az idő, hogy ismét megtegyük állásfoglalásunkat a zene, és élőzenei kultúra mel

2015.05.15