„A világnak nekivágok”

A Hangraforgó gyermeknapi koncertje a megyei könyvtárban

Május 22-én, péntek 17 órakor a megyei könyvtár Központi Könyvtárának klubjában (Herman O. u. 22., földszint) „A világnak nekivágok” címmel a Hangraforgó együttes ad énekelt versekből álló gyermeknapi koncertet. A rendezvényre a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

 „A hangraforgó zeng a fű között...”, írta Radnóti Miklós Majális című versében. A költő ezzel a különös kifejezéssel illette az egykori lemezjátszót, a gramofont. Bár a szó nem vált ismertté, napjainkban mégis új értelmet kapott: az F. Sipos Bea és Faggyas László alkotta verséneklő együttes 2003 augusztusában fölvette a Hangraforgó nevet.

Műsoraikban klasszikus és kortárs magyar költők versei mellett népdalokat, népénekeket és történelmi énekeket is megszólaltatnak. Számos fesztiválon bemutatkoztak, önálló koncerteken, rendhagyó irodalomórákon, ünnepi rendezvényeken képviselik az énekelt költészetet. Több önálló kiadvánnyal rendelkeznek, valamint számos hangzó anyag közreműködői. Fontosnak tartják a magyar történelem, a magyar költészet hagyományainak ápolását, és versben, dalban való közvetítését minden korosztálynak.

2015.05.12