ART kép – zés

Kiállítás a Konferencia Hotelben

A Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szívet-lelket melengető, elmét derítő ünnepe zajlott április 29-én a Konferencia Hotel aulájában. A helyszín néhány éve az ART 9000, Alkotó Rajztanárok Társasága kiállítótere. A társaság egyik alapító tagja, Priskinné Tuller Marianna rendezte meg kisdiákjai, a Képzőművészet tanszakon tanulók kiállítását, közös munkálkodásuk eredményeként. Így nyerte a kiállítás megnyitója az ART kép – zés címet.

Az iskolát, az ott folyó oktató-nevelő munkát, annak sokszínűségét, eredményeit, az emelt óraszámban angolt oktató kétnyelvűség sajátosságait Farkas Liza igazgató mutatta be. A művészeti nevelés fontosságát, céljait, a látásmódot, az érzelmi intelligenciát fejlesztő hatását részletezte, s a kiállítást Kostelecz Éva, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Alapfokú Művészeti Iskolájának vezetője, országos közoktatási szakértő, az ART 9000 művésztanára nyitotta meg.

A kiállításon szereplő gyermekmunkák témáikat, technikájukat illetően a művészetoktatás cél- és feladatrendszerét követik. A művészeti képzés három évvel ezelőtt kezdődött a kunszigeti iskolában. A képzésre jelentkező kisgyermekek heti négy órában tanulnak képzőművészetet. Az alkotásaikból kiállított gazdag, szép anyagot tanárnőjük, Priskinné Tuller Marianna vezetésével mutatták be a kis képzőművészek.

A színjáték tanszakot vezető Hegedűs Ildikó, a Győri Nemzeti Színház tagja beszélt a színjátszás gyermeki személyiségfejlődésben betöltött szerepéről, majd rendezésében – a megnyitó műsor részeként – Lázár Ervin: A fájós fogú oroszlán című meséjét tekinhették meg az érdeklődők. A kunszigeti szülőkből, nagyszülőkből és a győri művészetbarátokból álló közönség nagy elragadtatással és vastapssal fogadta a produkciót.

A szervezők szeretettel ajánlják a kiállított gyermekmunkák varázslatos világát minden kedves érdeklődő, gyermek, ill. gyermeklelkű felnőtt figyelmébe. A kiállítás június végéig tekinthető meg.

Támogatók, mecénások: a DS Smith Packaging Kft., Józsa Attila gyárigazgató, Szalai István kunszigeti ácsmester, Méhes Ákos, Konferencia Hotel.

 

Priskinné Tuller Marianna


2015.05.11