Médiatanoncok vakáción

Élmények a Győr Plusz Médiatáborából

Egy hetet töltöttünk Harcsás Judit és Orosz Sándor szervezésében, közvetítésével a Győr Plusz Médiatáborában. Segítőként jelen voltak Zsuzsi, Ági és Ancsa médiaszakos hallgatók is.

Mi, tizennyolcan betekintést nyerhettünk a kulisszák mögé. Minden napra jutott valami különleges élmény. A hét játékkal és élő adásos rádióinterjúval kezdődött. Több vendég is érkezett hozzánk. Kedden Horváth Szabolcs, a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Szervezetének vezetője és két társa. Érdekes dolgokat meséltek nekünk, interjút is adtak. Szerdai vendégünk, a látássérült Borsodi Erzsébet és kutyája, Speedy igen nagy hatással volt ránk. Miközben interjú készült Erzsébettel, kicsit összeszorult a szívünk. Délután fotóztunk a szabadban, majd a felkonferálást gyakoroltuk a színházteremben.

A csütörtököt vártuk a legjobban, mert ellátogattunk a Győr Plusz rádióba, a tévébe és a hetilap szerkesztőségébe is. Megismerhettük a rádió életét, a műsorokat, valamint bepillantást nyerhettünk a zenei szerkesztő mindennapjaiba. A Győr Plusz székházában Szigethy Teodóra, a lap főszerkesztője tartott rövid beszámolót, majd láthattuk a süketszobát és a vágóhelyiségeket. Kipróbálhattuk, milyen a híradóban beszélni. Néhányan el is határozták: híradósok lesznek. Az utolsó napra maradt a könyvkiadás, a színpadi beszéd és a búcsúbuli a József Attila Művelődési Házban.

Az első Győr Plusz Médiatábor lakói kivételes élményekkel gazdagodtak, miközben jutott idő a játékra, a szórakozásra is. Sok új barátra tettünk szert a táborban. Sosem fogjuk elfelejteni az itteni élményeket, s reméljük, jövőre újra találkozunk.

A médiatáborozók közül: Péter Márton, Péter Boldizsár, Blasek Réka, Edvi Dalma, Reumüller Vanessza, Samodai Boglárka, Mézes Balázs, Fömötör Flóra, Krajczár Fanni, Badó Glória, Kalotai Kira Édua
 

Harcsás Judit
Fotók: Orosz Sándor


2014.07.16