Május végén rendezik meg Veszprémben A tánc fesztiválját

MTI

Május utolsó hetében négy napon át ad otthont Veszprém a kortárs táncművészeti fesztiválnak, a hagyományos produkciók mellett interaktív, beavató előadásokkal a kínálatban – közölte a rendezvény szervezője a korábbi veszprémi sajtótájékoztatón.

Krámer György koreográfus elmondta, hogy a 17. alkalommal meghirdetett fesztivál a kortárs magyar táncművészet legjelentősebb alkotásait mutatja be a közönségnek május 27. és 30. között.

Hozzátette: a négy nap alatt a korábbi évek meghívott táncosain kívül újdonságokra is lehet számítani A tánc fesztiválján, színpadra kerül például két beavatószínházi produkció is: a Juhász Kata Társulat Warm up című darabja és a Közép-Európa Táncszínház Horda 2 című előadása.

Olyan táncművészeket és csoportokat várunk az idei fesztiválra, akik az elmúlt néhány évben nem léptek fel A tánc fesztiválján, de korábban rendszeresen vendégei voltak a programnak, és a nézők kedvenceiévé váltak – fogalmazott a koreográfus.

Láthatja a közönség mások mellett a Bozsik Yvette Társulatot, a Frenák Pál Társulatot és Duda Éva együttesét is, utóbbi elsősorban a fiatal közönséget kívánja megszólítani.     Először érkeznek a fesztiválra a Feledi Project tagjai és az Ajka-Padragkút Táncegyüttes is fellép – fejtette ki Krámer György, hozzátéve, hogy különlegességnek ígérkezik a jelenleg Barcelonában élő Ladányi Andrea Desperates című kétszemélyes produkciója.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója, a fesztivál szervezője elmondta, hogy bíznak a Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázatuk pozitív elbírálásában.

A fesztiválszervező arról is beszélt, hogy a fesztivál szellemiségét hivatott díjazni az általa és Krámer György által az ezredforduló tájékán alapított Post scriptum díj, melyet a tavalyi fesztiválon nyújtott teljesítménye alapján Blaskó Borbála táncművésznek ítéltek oda, a Forte Táncszínház A nagy füzet című előadásában nyújtott teljesítményéért.

MTI

A tánc fesztiválja részletes programjairól és minden egyéb információról a rendezvény hivatalos honlapján lehet tájékozódni.

2015.05.03