A kukoricatermesztés optimalizálása

Könyvbemutató

Április 30-án (csütörtökön) 13 órakor mutatják be a szerzők és dr. Papp Ilona dékán A kukoricatermesztés optimalizálása című kötetet a Széchenyi István Egyetem (Egyetem tér 1.) Új Tudástér épületének 114-es termében (aula, földszint). Az egyetem munkatársai könyv formájában foglalták össze az AgroDAT.hu projekt első évének végén, az első szakaszban végzett elemző és fejlesztő munka eredményét.

Az AgroDAT.hu projekt munkatársai az ország területén elszórtan több száz összetett szenzoregységet helyeztek ki a kukoricatermesztés optimalizálása érdekében.

A szenzoroktól érkező adatokra, a kapcsolódó adatbázisokra és több, a témához közvetve kapcsolódó nyílt tudásbázisra alapozva egy komplex elemző, előrejelző és mezőgazdasági döntéstámogató megoldást fejlesztünk a Széchenyi István Egyetemen – mondta el dr. Élő Gábor egyetemi docens, a program egyik vezetője. A kutatásban részt vevő cégek, intézmények: eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft., Hewlett-Packard Informatikai Kft., MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet, Széchenyi István Egyetem.

További információ a projektről: www.agrodat.hu
2015.04.27